Image

Andijviestamppot met zoete aardappel


In december zetten wij het liefst een lekkere stamppot op tafel. Dit is al honderden jaren een geliefd wintergerecht. Sommigen van ons lukt het zelfs om (bijna) alle ingrediënten voor in een stamppot zelf in de moestuin te kweken. In dit artikel vind je het recept voor andijviestamppot, maar dan met een twist. In plaats van kruimige aardappelen gebruiken we namelijk zoete aardappel. Het is een echte aanrader, probeer het maar eens!

Voor vier personen heb je het volgende nodig:

  • 1 KG zoete aardappelen
  • 500 gram gesneden andijvie
  • 100 ml halfvolle melk
  • 25 gram roomboter

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze 20 minuten gaar. Giet vervolgens af. Voeg de melk en de roomboter toe aan de aardappelen en stamp het tot puree. Zet het vuur zacht en voeg de andijvie in delen toe. Breng op smaak met een snufje peper en zout en serveer met bijvoorbeeld een stukje rookworst en zuur. 

Tip! Zuur kun je ook zelf maken. Lees hier hoe dat moet. 


Deel dit artikel:

Boeken