Must have keukentools!

Must have keukentools!

Niets is zo leuk en lekker als koken met verse ingrediënten, het liefst uit eigen tuin! Er zijn veel handige keukentools op de markt die ons helpen nog lekkerder en gezonder te kokkerellen. We kwam een paar handige en bijzondere producten tegen waarvan we denken dat die het koken nog leuker en gemakkelijker zullen maken.

Stoommandje van bamboe

Door voedingsmiddelen te stomen blijven vitamines en mineralen beter behouden. Stomen gaat heel makkelijk met een traditioneel Chinees stoommandje. Je kunt er vlees, vis en groenten in gaar stomen. Breng in een wok of in een pan met dezelfde diameter, een laagje water of bouillon zachtjes aan de kook. Plaats het stoommandje in de wok of de pan en laat het gerecht gaar stomen. Verkrijgbaar in verschillende maten.

Indoor moestuin

IKEA heeft een indoor moestuin op de markt gebracht waarmee iedereen kan moestuinieren. Het is een hydrocultuur-kweekset om kruiden en sla te kweken zonder aarde. Het bestaat uit een aantal onderdelen: kweekbakken, zaadjes en een ledlamp om de zon na te bootsen. De zaadjes groeien op steenwol die je niet per stuk water hoeft te geven. In plaats daarvan giet je regelmatig wat water in de bak en de rest gaat vanzelf. Bekijk de kweeksets van IKEA.

Kruidenschaar

Je hebt ze vast wel al eens ergens zien liggen en dat is niet voor niets. Ze zijn namelijk echt heel handig! Je snijdt er allerlei kruiden zoals bieslook op een zeer snelle en precieze manier mee. Bekijk deze kruidenschaar.

Fred Kruideninfuser

Ben jij ook dol op de smaak van verse kruiden in je gerecht, maar heb je nooit zo’n zin om al die losse blaadjes en takjes er aan het einde van de kooktijd weer uit te plukken? Dan is de kruideninfuser van Fred helemaal iets voor jou! Klik de infuser open, stop de kruiden erin en kook hem mee met je gerecht. Lees meer over deze kruideninfuser.

De Knofix

Knoflook is een welkome smaak in veel gerechten maar het gebruik van verse knoflook is een beetje een gedoe. Daarvoor bestaat er gelukkig de Knofix; een knoflooksnijderset dat bestaat uit knoflooksnijder met 10 messen van edelstaal. Door lichtjes met weinig kracht te draaien snijdt men de knoflook in kleine blokjes. Voor geurvrij en schoon te werken is er de schilrol. De teentjes knoflook in de rol doen en deze dan met lichte druk heen en weer rollen. Lees meer over de Knofix.

Eco kruidenpot

Haal de lente in huis met de Eco bloempot van ThumbsUp. Hierin kun je kleine plantjes en kruiden kweken zonder dat je echt groene vingers hoeft te hebben. Dankzij het slimme design kan de bloempot namelijk zichzelf water geven. Het werkt heel simpel: je vult de bloempot met genoeg water en de bloempot gebruikt dat om de planten water te geven als het nodig is. Zo krijgen je planten dus nooit teveel of te weinig water. Bekijk hier de Eco kruidenpot.


Deel dit artikel:

Ereaders