Bijt het spits af met spinazie
Spinazie kan al heel vroeg in het jaar gezaaid worden. Dit gewas kan goed tegen een beetje vorst, dus afdekken is niet nodig. De normale voorjaarsteelt begint vanaf maart. Matig snel groeiende rassen, zoals snijspinazie, zijn hiervoor het meest geschikt. Vanaf juni tot half augustus lukt spinazie telen minder goed. Dan zijn de snelle bloemvorming en de droogte spelbrekers.
Koken met spinazie
Rauw smaakt spinazie goed in salades of als frisse toevoeging tussen een broodje. Spoel de bladeren zorgvuldig af en let er goed op of alle zandkorreltjes eruit zijn. Anders knispert het zo tussen je tanden. Wanneer je de spinazie kookt, hoef je slechts een klein beetje water toe te voegen. Denk eraan dat de spinazie behoorlijk slinkt tijdens het koken. Per persoon heb je 200 tot 300 gram spinazie nodig. De groente past goed bij vlees en kip. Spinazie is calorie-arm, rijk aan kalium, ijzer en vitamine E. Spinazie is ook heerlijk in een lasagne, door de pasta, samen met aardappelen en een gekookt ei.
Deel dit artikel: