Uit-agenda voor de maand maart

In Nederland wordt veel georganiseerd op het gebied van (moes)tuinieren, gezond/ biologisch eten, duurzaamheid en biodiversiteit. Denk aan workshops, festivals en open dagen bij onder andere tuinders, boerderijen en appelboomgaarden. Om ervoor te zorgen dat jij niks hoeft te missen, zetten wij iedere maand de leukste activiteiten voor jou op een rij!


5 en 19 maart – Huis tuin en keukenkruiden workshop
Kruiden zijn niet alleen heerlijke smaakmakers door het eten, maar kunnen ook invloed hebben op onze spijsvertering of zelfs een geneeskrachtige werking hebben. Kruiden bevatten voedingstoffen en zijn daarom naast groenten een belangrijk onderdeel van een gezond gerecht. In deze cursus leer je hoe je kruiden kun gebruiken en wat hun meerwaarde is. Meld je hier aan.

7 en 8 maart – Groenmoes 
Op 7 en 8 maart 2020 vindt de 8e editie van de Groenmoesmarkt plaats, voor liefhebbers van natuurlijk moestuinieren en eerlijk voedsel. 60 specialisten uit Nederland en Vlaanderen komen hier bij elkaar. Hier kun je je kennis verrijken op gebieden als biologisch moestuinieren, biodiversiteit, stads- en buurttuinieren en praktische, op een aanschouwelijke wijze gebrachte voorbeelden van groenteteelt zien. Bestel hier je ticket.

9 maart – Veganistische keuken
Wil je veganistisch gaan eten of ben je al jaren veganist? Deze kookworkshop is voor beiden interessant. Tijdens deze workshop ga je niet alleen een heerlijke volwaardige maaltijd bereiden, maar leer je ook waar je op moet letten om gezond te eten en krijg je antwoord op de vraag: kom ik als veganist niet te kort? Inschrijven kan hier.

21 maart – Workshop eetbare planten
Kun je wilde planten wel eten? Het antwoord daarop is: JA! In de workshop van de Natuurkok leer je hier alles over. Je ontdekt en proeft samen de wereld van eetbare wilde planten. Je maakt een plantenwandeling en maakt proevend kennis met de natuur. Na afloop wordt van alle geplukte kruiden en ingrediënten een heerlijke lunch bereid. Meld je hier aan.

29 maart – Workshop Dutch Oven eetbare planten
Tijdens deze workshop ga je niet alleen aan de slag met een speciale gietijzeren pan; de Dutch Oven, maar leer je ook alles over eetbare planten. Je krijgt tips over de meest gebruikte technieken en onderhoud. De 3-gangen lunch wordt onder andere gemaakt van biologische ingrediënten en eetbare planten uit het seizoen. Meld je hier aan.


Deel dit artikel:

Ereaders