EK-moestuin

Op 12 juni 2020 zou eigenlijk het EK-voetbal van start gaan. Helaas gaat dat dit jaar niet door en is het verplaatst naar volgend jaar. Maar wees niet getreurd, dit jaar spelen we het EK-moestuin! De strijd tussen de groenten en het fruit uit jouw moestuin en jij bepaalt wie er wint!

De deelnemers

Aan het EK-moestuin 2020 doen zestien moestuintoppers mee die verdeeld zijn over vier poules. Graag stellen wij je voor aan de poules en de gekwalificeerde spelers van dit EK:

Poule A

Deelnemers: Paprika, tomaat, bloemkool en broccoli.
Poule A begint de openingswedstrijd op zaterdag 13 juni. De gele paprika’s strijden in deze eerste wedstrijd tegen de rode tomaten. De winnaar zal het in de kwartfinale op moeten nemen tegen de bloemkolen of de broccoli’s. Deze twee kolen strijden namelijk op maandag 15 juni tegen elkaar. 

Poule A

Poule B

Deelnemers: Aubergine, courgette, bleekselderij en rabarber.
In poule B strijden de altijd lastige aubergines tegen de familie van de komkommer; de courgettes. Daarnaast spelen ook bleekselderij en het altijd felle rabarber tegen elkaar. Wie oh wie van deze vier teams zal doorgaan naar de kwartfinale?  

Poule B

Poule C

Deelnemers: Munt, tijm, appel en peer.
Poule C bestaat uit kruiden en fruit. Ga jij voor het bekende munt of toch liever voor het smaakvolle tijm? En is de appel of de peer jouw favoriet? 

Poule C

Poule D

Deelnemers: Paksoi, rucola, bosbes en aardbei.
De wedstrijden van Poule D worden eind juni gespeeld. Zal het Aziatische paksoi het winnen van de bittere rucola? En wie worden de toppers onder het zomerfruit; de bosbessen of de aardbeien? 

Poule D

Hoe kan ik meedoen?

Op de Instagramstories en het Facebookverhaal van MijnKeukentuintje vind je op alle wedstrijddagen een poll die je zelf kunt invullen. Jij bepaalt op basis van smaak welk team wint. Uiteindelijk zal er één team overblijven dat kampioen wordt van het EK-moestuin!

WIN! Laat in een reactie onder het Facebookbericht weten wie jij denkt dat uiteindelijk kampioen wordt en wie weet win jij wel een moestuinpakket!


Wedstrijdschema


Hieronder vind je een overzicht van alle wedstrijden van het EK-moestuin. Zit jij al achter het scherm klaar om te stemmen op jouw favoriet?

Zaterdag 13 juni Paprika vs tomaat
Maandag 15 juni Bloemkool vs broccoli
Donderdag 18 juni Aubergine vs courgette
Zondag 22 juni Bleekselderij vs rabarber
Woensdag 24 juni Munt vs tijm
Vrijdag 26 juni Appel vs peer
Maandag 29 juni Paksoi vs Rucola
Woensdag 1 juli Aardbei vs bosbes
Vrijdag 3 juli Kwartfinale A tomaat vs broccoli
Vrijdag 3 juli Kwartfinale B courgette vs rabarber
Maandag 6 juli Kwartfinale C munt vs appel
Maandag 6 juli Kwartfinale D rucola vs aardbei
Woensdag 8 juli Halve finale A/B tomaat vs courgette
Woensdag 8 juli Halve finale C/D munt vs aardbei
Vrijdag 10 juli Finale aardbei vs tomaat

De enige echte EK-moestuin winnaar: De aardbei!?

Deel dit artikel:

Tuin