Een kruidig kerstdiner dat smaakt naar meer!

Kijk jij er ook zo naar uit om gezellig samen de kerstboom op te tuigen en om heerlijk onder een dikke deken kerstfilms te kijken?! En niets is dan lekkerder dan een smaakvol kerstdiner. Met Kerst pakken we graag grootst uit en maken we het liefst alles zelf. Verse kruiden kunnen dan niet ontbreken; het zijn de ultieme smaakmakers! Laat je inspireren door onze feestelijke gerechten met kruiden in de hoofdrol!


Heldere groene kruidenbouillon

Het kerstdiner bestaat vaak uit meer dan drie gangen. Daarom beginnen we met een helder kruidensoepje: Een bouillon met peterselie, kervel en bieslook gevuld met tortellini en dungesneden radicchio. Zo houd je nog genoeg plek over voor al het lekkers dat nog komen gaat.


Kalkoen met salie

Als we denken aan een traditioneel kerstdiner dan denken we vaak aan gevulde kalkoen. Braden in de pan of roosteren in de oven; met een kalkoen kun je veel kanten op. Wat vind je bijvoorbeeld van een gevulde kalkoen met salie, cranberry’s, bacon, kastanjes en citroen?! Bekijk het filmpje en probeer dan nog maar eens een ander hoofdgerecht te kiezen ;-).


Aardappelen met rozemarijn uit de oven

Naast die heerlijke kalkoen kun je geen saaie, gekookte aardappelen serveren. Kies bijvoorbeeld voor aardappelen uit de oven met rozemarijn, zeezout en knoflook. Kook de aardappelen 6 minuten in kokend water en laat ze vervolgens 50 minuten doorgaren in de oven totdat ze goudbruin zijn.


Gegrilde courgetterolletjes met munt

Je hoofdgerecht is bijna compleet, maar we missen natuurlijk nog de groenten. Ook voor dit gerecht kiezen we iets feestelijks: gegrilde courgetterolletjes gevuld met een tapenade van doperwtjes, munt en geraspte limoenschil. Veel andere smaakvolle groentegerechten staan in het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: Puur Pascale 2!


Aardbeientaart met basilicumcrème

Een kerstdiner is geen kerstdiner zonder een speciaal nagerecht. Na al het eten dat je op hebt, is het heerlijk om het diner af te sluiten met een zoete maar toch frisse smaakmaker. En daarom kiezen wij voor een heerlijke aardbeientaart met een vulling van witte chocolade en basilicumcrème. Een toetje om je vingers bij af te likken!


Deel dit artikel:

Boeken