• bewaar je seizoensproducten

Bewaar je seizoensgroenten

Als je weet waar je verschillen groente- en fruitsoorten het beste kunt bewaren thuis voorkom je voedselverspilling en je houd je je verse producten langer vers!


In januari en februari genieten we volop van groentesoorten zoals aardappelen, kool, prei, wortelen en champignons. Wat betreft fruit zijn Nederlandse appels, handperen, stoofperen, mandarijnen en sinaasappels nu volop verkrijgbaar. Maar waar bewaar je deze nu het best?

  • Aardperen bewaar je in de koelkast waar ze tot een week goed blijven terwijl champignons maximaal maar drie dagen goed blijven in de koelkast.
    Aardappelen zijn op een koele plaats (12-15°) een week houdbaar.
    Bloemkool en Chinese kool verpak je in een open plastic zak. Boerenkool, rode kool, savooiekool en knolselderij bewaar je juist zonder zak. In de koelkast zijn deze groenten op die manier een week houdbaar.
    Wortels, prei en pastinaak bewaar je tot twee weken buiten de koelkast op een koele plek.
    Uien kun je tot twee maanden bewaren op een koele donkere en niet vochtige plaats.
  • Spruitjes en witlof kun je in een netje of een open zak drie tot zeven dagen in de koelkast bewaren.
  • Appels en handperen laat je rijpen op een fruitschaal of in de koelkast. Stoofperen bewaar je op een koele plek in huis.
  • Bewaar mandarijnen en sinaasappels het liefst buiten de koelkast, op een koele donkere plaats.

Deel dit artikel:

Ereaders