Boekentip: Verrukkelijk vegetarisch

Vegetarisch koken wordt steeds populairder. En dat er veel meer mogelijk is dan salades en vleesvervangers weten we inmiddels allemaal. In het boek ‘Verrukkelijk vegetarisch’ trakteert schrijfster Tanja Dusy jou op meer dan 80 originele vegetarische recepten. Inclusief dertig vegan variaties!


Het boek heeft een leuke en duidelijke opmaak. Na een voorwoord van twee pagina’s start Tanja meteen met de recepten. Van voedzame ontbijtjes zoals kokoswentelteefjes en gemberpruimensap tot een fruitig smoothie-ontbijt. Vervolgens volgen groenterijke vervolgmaaltijden waaronder een tandoori-bloemkoolnaanwich, cheesy broccolinuggets voor een gezonde snack en een bloedrode bietenpasta als avondeten.

De prachtige foto’s dagen je uit om meteen aan de slag te gaan in de keuken. Bijvoorbeeld met de kleurrijke pompoen-granensalade of de groente-sandwich met harissa. Bij elk gerecht worden de ingrediënten duidelijk vermeld en de beschrijving is heel uitgebreid. Kortom; succes verzekerd!


Vegan

Niet alleen de vegetarische liefhebber kan met dit boek de keuken in, ook de veganist kan aan de slag met bijna dertig originele recepten. Zoals een heerlijke paprika-amandeldip of een bao bun met pulled jackfruit, een poké-sushisalade, een hot green Thai curry of een gegrilde portobellosteak met salsa. Allemaal gerechten die perfect passen bij een vegan leefstijl. Er staan zelfs vegan desserts op het menu! Zoals een avocado-chocolademousse of een panna cotta met aardbei en amandel.


Dus, eet je graag vegetarisch of veganistisch óf wil je gewoon minder vlees of vis op jouw bord? Dat is dit boek iets voor jou!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Ereaders