Boek: The Curry Guy Easy

Houd jij van de Indiase keuken? Kun jij geen genoeg krijgen van heerlijke curry’s, maar heb je niet altijd zin om uren in de keuken te staan? Dan is het tweede boek van Dan Toombs ‘The Curry Guy Easy’ iets voor jou! In dit boek komen meer dan 100 recepten van curry’s, tandoorimaaltijden en andere Indiase gerechten voorbij die allemaal heel gemakkelijk te maken zijn.


Nu denk je misschien dat curry’s alleen lekker zijn als ze uren staan te pruttelen en gevuld zijn met mega veel ingrediënten. Maar Dan Tooms bewijst het tegendeel. Zo zijn er voor veel ingrediënten namelijk kant-en-klaar varianten verkrijgbaar in de Toko. Denk aan gebakken uitjes, uienpasta en knoflook-gemberpasta. Hij legt uit hoe je het kunt maken, maar vertelt er ook bij dat je hierop tijd kunt besparen door naar de Toko te gaan.


Symbolen

Alle gerechten zijn voorzien van symbolen. Hierdoor kun je in één oogopslag zien of het gerecht glutenvrij of vegetarisch is. Maar ook hoelang de bereidingstijd is van een gerecht. Bijna alle gerechten zijn klaar in minder dan 30 minuten. Bij sommige staat echter een symbool van een pan waarmee wordt aangeduid dat dit gerecht wel langzaam moet garen. Dit betekent niet dat de bereiding veel tijd in beslag neemt en moeilijk is, maar dat het gerecht een langere kooktijd heeft.


Indiase gerechten

Het boek is zoals eerdergenoemd gevuld met heerlijke curry’s. Van topcurry’s als kip masala tot klassieke curry’s als de garnalencurry. Ieder denkbaar gerecht staat erin.

Voor de liefhebber komen in dit boek ook verschillende visgerechten, tandoori’s en bijgerechten aan bod. De basisrecepten voor sauzen en chutneys missen natuurlijk ook niet én er is niet één curry compleet zonder geurige rijst en naan. Met dit boek kun je niet anders dan heerlijk gaan smullen!Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Boeken