Moestuinblog door
Geert-Jan Koning

Geert-Jan heeft een baan als marketeer bij Liander, waarvoor hij dagelijks bezig is met vraagstukken rondom duurzame energie. Moestuinieren is een hobby van hem. In zijn blogs lees je wat hij meemaakt in zijn moestuin en vertelt hij over teeltmethoden en andere praktische onderwerpen.


De bloemetjes buiten zetten

Dit jaar nog schreef De Volkskrant dat Greenpeace in een steekproef maar liefst 43 soorten gif aantrof op snijbloemen die in Nederland werden verkocht. Onder die soorten gif zelfs in Nederland verboden soorten! Vandaag is mijn vrouw begonnen met de verkoop van biologisch geteelde snijbloemen. Juist, zonder enige vorm van gif en dat vind ik best stoer :-).


Fleurige moestuin

Natuurlijk is de moestuin, zeker in de maand juni, van zichzelf al prachtig. Bloeiende gewassen, volgroeide groenten en jonge plantjes wisselen elkaar af. Dit jaar hebben we aan dit plaatje op circa 30 m2 ruim 60 verschillende snijbloemen toegevoegd. Daarmee krijgen we in de loop van zomer een nog fleuriger plaatje. Bovendien zullen onze zoemende vrienden ons hier ook erg dankbaar voor zijn!


Spannend

De boeketten worden, net als een deel van onze groenten, verkocht bij Hof van Twello. En dat is natuurlijk best wel spannend! Hoeveel mensen zijn geïnteresseerd in biologisch geteelde bloemen? Wat willen ze er voor betalen? Is er wel genoeg aanbod? We zullen zien hoe dit eerste seizoen loopt en beginnen klein. Maar hoe dan ook, we leveren een bijdrage aan het zeer kleine aanbod van schone snijbloemen in Nederland. En dat is veel waard. Zet die bloemetjes maar buiten (of binnen)!


Lees meer blogs van Geert-Jan Koning

Deel dit artikel:

Ereaders