Boekentip: Koken met Shane

Voor alle kinderen die dol zijn op koken is dit het perfecte boek! De 11-jarige Shane Kluivert, zoon van de bekende voetballer Patrick, is bekend van zijn YouTube-kanaal ‘Koken met Shane’. Nu heeft hij ook zijn eerste eigen kookboek gemaakt, waarin je zijn veertig favoriete gerechten vindt. De recepten zijn niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook voor ouderen en alle non-keukenprinsen van 18+.

Het boek is opgebouwd onder de kopjes ontbijt, snacks, voor de hele familie, zoet en 3 x zelfgemaakt (variaties). Wanneer je het boek openslaat op de inhoudsopgave krijg je al meteen zin om de keuken in te gaan. De foto’s van heerlijke gerechten springen eruit en de opmaak zorgt voor een mooi geheel.


Stap-voor-stap

Wanneer je doorbladert kom je uit bij het ontbijt. Verschillende gerechten als banaan-havermoutpannenkoekjes, groentecakjes en appelcrumble komen hier voorbij. Bij de gerechten staat niet alleen een ingrediëntenlijst, maar ook een stap-voor-stap uitleg. Deze wordt versterkt met duidelijke foto’s. Hierdoor kan ieder kind goed aan de slag en wordt de ouders werk uit handen genomen. Ieder gerecht is opgemaakt met een andere felle kleur en veel mooie foto’s. Hier word je als lezer meteen vrolijk van!


Eenvoudige recepten

Ook in de rest van de hoofdstukken staan heerlijke gerechten. Denk aan een broodpizza als snack, geroosterde pompoensoep voor de hele familie en een carrot cake met roomkaasglazuur als zoet toetje. Alle gerechten zijn eenvoudig te maken en bevatten niet veel ingrediënten. Ook hierbij is weer goed aan de kinderen gedacht.

Het boek wordt afgesloten met het hoofdstuk ‘3x’. Hierin geeft Shane variaties op drie van zijn favoriete mayonaises, dips en ijsjes. Hij heeft de variaties zelf ontdekt en vindt het leuk om deze met zijn lezers te delen.

Kortom: Een erg geschikt boek voor alle kookliefhebbers!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin