Miss Moestuin door Geert-Jan Koning

  • blogger geert jan koning

Moestuinblog door Geert-Jan Koning

Geert-Jan heeft een baan als marketeer bij Liander, waarvoor hij dagelijks bezig is met vraagstukken rondom duurzame energie. Moestuinieren is een hobby van hem. In zijn blogs lees je wat hij meemaakt in zijn moestuin en vertelt hij over teeltmethoden en andere praktische onderwerpen.


Miss Moestuin

Toen ik afgelopen week in de tuin liep dacht ik bij mezelf: we kunnen hier wel een Miss Moestuin-verkiezing houden! “Een wat?” denk je misschien? Ja, inderdaad: een verkiezing van het Mooiste Moestuinmeisje. Ik zal het uitleggen.

Dat ik een beetje in de wolken was van Mooie Désirée was inmiddels wel duidelijk. Maar Désirée heeft concurrentie gekregen en niet van de minsten! Phaseolus coccineus en Phaseolus vulgaris gaan haar naar de kroon steken. Ofwel in goed Nederlands: de kapucijner krijgt geduchte tegenstand van de pronkboon en de sperzieboon.

De Koningin van de boon
Ok denk je misschien, maar hoezo dan die verkiezing van het mooiste meisje? Zijn die anderen dan ook meisjes? Jazeker! En ook nog eens met prachtige namen! Zo is de pronkboon vernoemd naar de mooie Britse prinses Lady Di en doet de paarse sperzieboon er nog een schepje bovenop: Purple Queen. Een plant met prachtige paarse peulen die overigens door het koken weer groen worden.

De bonen beconcurreren elkaar dus flink om wie de mooiste mag zijn. En dan te bedenken dat iets verderop nog de siererwten staan (what’s in a name) en dat de artisjok haar waanzinnige bloem ook al begint te showen. Het is maar goed dat ik zelf Koning heet, anders zou ik er nog een minderwaardigheidscomplex aan overhouden……

Lees meer blogs van Geert-Jan Koning

Deel dit artikel:

Tuin