Boek over doe-het-zelven in de tuin, keuken en binnenshuis

Zou jij kunnen overleven op een onbewoond eiland? Weet jij hoe je een kip slacht? Wat kun je allemaal doen met de melk van een geit? Kun je zelf kaas maken, yoghurt of boter? En wat vormt ook alweer de basis voor het verbouwen van je eigen groenten? Het boek ‘Make your own’ van Annemarie Piers en Claudette Halkes vertelt je alles over doe-het-zelven in de tuin, keuken en binnenshuis.

Zonder na te denken koop je vanalles in de winkel. Ook zonder dat je weet waar het eigenlijk vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. De schrijvers van het boek ‘Make your own’ vonden het maar gek dat je jezelf omringt met spullen waarvan je de herkomst niet weet en waarvan je niet weet wat er allemaal mee gebeurt voordat het in je huis of mond belandt. Daarom besloten ze op ontdekkingstocht te gaan naar manieren om zelfvoorzienend te leven. Dit resulteerde in een prachtig en leuk boek met tips en technieken om dingen zelf te maken.

Zelf dingen maken is volgens  de schrijvers van dit boek vaak veel makkelijker dan je denkt. Dit boek beschrijft zoveel verschillende dingen, dat er voor iedereen wel iets tussenzit  om uit te proberen. Wij lichten er een paar voor je uit:

Make your own:

…moestuin en compost
…ketchup en mayonaise
…mosterd en pesto
…appelsap en appelstroop
…boter en yoghurt
…wijn en bier
…honing en likeuren
…worst en (geiten)kaas
…kaarsen en wollen trui

Een leuk en praktisch boek met mooie illustraties, dat voor iedereen wel iets interessants biedt!  Dit boek nodigt je uit om thuis aan de slag te gaan en de touwtjes weer in eigen hand te nemen!

Bestel het boek hier

Deel dit artikel:

Ereaders