Uit-agenda voor de maand januari

In Nederland wordt veel georganiseerd op het gebied van (moes)tuinieren, gezond/ biologisch eten, duurzaamheid en biodiversiteit. Denk aan workshops, festivals en open dagen bij onder andere tuinders, boerderijen en appelboomgaarden. Om ervoor te zorgen dat jij niks hoeft te missen, zetten wij iedere maand de leukste activiteiten voor jou op een rij!


12 januari – Basis workshop plantaardig koken
Plantaardig koken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat een maaltijd met veel groeten niet te veel tijd in beslag neemt en nog steeds lekker blijft. In de workshop van Roos leer je alle basistechnieken om een volledige plantaardige maaltijd te maken die je binnen 15 minuten op tafel hebt staan. Geïnteresseerd? Meld je hier aan.

13 januari – Lezing de verticale tuin
Weet jij wat een verticale tuin precies inhoudt? En weet jij hoe je dit toepast in jouw eigen tuin? De lezing van Ben Vriezema geeft duidelijkheid. Hij gaat geeft in zijn lezing antwoord op al je vragen en stimuleert je om na te denken over een eigen verticale tuin. Lees hier meer.

15 januari – Cursus tuinontwerpen
Wil je jouw tuin veranderen, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Ontdek het in deze cursus. Hier leer je aan de hand van een duidelijk stappenplan hoe jij jouw wensen kunt omzetten in een creatief tuinontwerp. Je maakt plannen, schetsen en uiteindelijk een definitief ontwerp. Je kunt deze cursus volgen voor jouw eigen tuin, maar ook voor een voorbeeldproject. Interesse? Klik dan hier.

20 januari – Gezond koolhydraatarm eten
Overal lees je dat koolhydraten de echte dikmakers zijn en dus slecht. Maar is dit wel zo? Tijdens de kookworkshop in Heesch leer je wat koolhydraten precies zijn, welke je wel en niet nodig hebt en hoe je dit toepast in je eigen voedingspatroon. Je maakt koolhydraatarme recepten, eet deze natuurlijk op en neemt de recepten mee naar huis. Inschrijven kan hier.

24 t/m 25 januari – Moestuinweekend met Mme Zsazsa
Tijdens dit weekend leer je alles over moestuinieren en wat hierbij komt kijken. Denk aan combinatieteelt, vruchtwisseling, permacultuur, tussenbeplanting, voor- en nateelt en ga zo maar door. Je komt na dit weekend thuis met een schat van informatie en een eigen moestuinplan. Het weekend is inclusief verblijf en eten. Lees hier meer en schrijf je in.


Deel dit artikel:

Boeken