Uit-agenda voor de maand december

In Nederland wordt veel georganiseerd op het gebied van (moes)tuinieren, gezond/ biologisch eten, duurzaamheid en biodiversiteit. Denk aan workshops, festivals en open dagen bij onder andere tuinders, boerderijen en appelboomgaarden. Om ervoor te zorgen dat jij niks hoeft te missen, zetten wij iedere maand de leukste activiteiten voor jou op een rij!


 4 december – Snoeien hoe en wanneer
Vind je snoeien lastig? Het is minder moeilijk dan het lijkt. Tijdens de workshop ‘Snoeien: hoe en wanneer’ komt alles over snoeien aan bod, zoals redenen om te snoeien, wanneer de beste tijd is om te snoeien, welke hoofdgroepen struiken er zijn en welke snoeitechnieken gebruikt kunnen worden. Je leert over alle voorkomende planten hoe je ze moet snoeien, zodat je thuis vol zelfvertrouwen de snoeischaar durft te hanteren. Meld je hier aan voor deze workshop!

13 december – Cursus Tuingemak
De ideale tuin is voor iedereen anders.  Maar wat jouw tuinwensen ook zijn tijdens deze cursus leer jij hoe je met jouw tuin om moet gaan. Je leert hoe je  jouw tuin naar je eigen hand kunt zetten. Het gaat hierbij niet alleen om de inrichting en de uitstraling, maar ook om de tijd die jij erin doorbrengt. Niet de tuin, maar jijzelf zou moeten bepalen wanneer je in de tuin wilt werken. Lees meer over de cursus Tuingemak.

14 december – Tuinstartersdagen
Ben van Ooijen, directeur van De Tuinen van Appeltern, wil graag dat zoveel mogelijk mensen gelukkig zijn in hun tuin. Vanuit dit inspiratiepark laat hij honderden geslaagde ontwerpen in de praktijk zien. Op 14 december organiseert Ben een Tuinstartersdag. Tijdnes een half dagje uitleg leer je van Ben alles wat nodig is om jouw tuin te ontwerpen en in te richten. Meld je hier aan.

19 december – Cursus productkunde
Natuurvoeding is gezond en volwaardig. Iedereen die zich hierin verdiept, zal verstelt staan. Want weet jij wat melassestroop, carobe, kombucha, amaranth of een Limaboon is? Hoe gaat het productieproces hiervan in zijn werk en waar komt het vandaan? Op al deze vragen krijg je in een meerdaagse cursus antwoord. Lees hier meer en ontdek of het iets voor jou is.

Heel december – Workshop fermenteren
De lekkerste producten komen tot stand door fermentatie. Denk aan zuurkool, olijven, kaas en bier! Niet alleen erg lekker, maar dankzij het fermentatieproces ook allemaal lang houdbaar. Fermenteren kun je thuis ook zelf! Leer het tijdens de workshop van Keukenboeren. Meld je hier aan.


Deel dit artikel:

Ereaders