Uit-agenda voor de maand februari

In Nederland wordt veel georganiseerd op het gebied van (moes)tuinieren, gezond/ biologisch eten, duurzaamheid en biodiversiteit. Denk aan workshops, festivals en open dagen bij onder andere tuinders, boerderijen en appelboomgaarden. Om ervoor te zorgen dat jij niks hoeft te missen, zetten wij iedere maand de leukste activiteiten voor jou op een rij!


11 februari– Gezonde kookworkshops
Wil jij altijd al gezonder eten? Maar vind je het lastig om lekkere recepten te verzinnen en maken? Dan is deze kookworkshop iets voor jou! In drie avonden leer jij wat gezonde voeding is en alle basistechnieken. Natuurlijk wordt aan het einde van iedere avond, het eten zelf opgegeten. Kijk hier voor meer informatie en inschrijfformulieren.

13 t/m 16 februari TuinIdee
TuinIdee is het event dat jaarlijks de start van het tuinseizoen markeert. Vier dagen lang bezorgen alle topmerken uit de tuinbranche bezoekers een beleving waarbij inspiratie en activatie centraal staan. Het is een dag vol groene inspiratie waarbij de vloer vol staat met decoratie, accessoires en culinaire specialiteiten. Koop je kaartje hier.

14 februari – WK Snert koken
In opdracht van Stichting Oud Hollandse Gerechten organiseert Snert- en Stamppotevenementen de 25ste editie van het BAUHAUS WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken. Het evenement zal plaatsvinden in de prachtige keukens van het Alfa-college in Groningen. Ga hier naar het aanmeldingsformulier.

19 februari – Beplantingsplan cursus
Een tuin die er het hele jaar door mooi uitziet wilt iedereen natuurlijk. Maar weet jij hoe je dit écht voor elkaar krijgt? Welke planten kun je combineren en welke beter niet? Hoe leg je goed een border aan? Met een goed plan zorg je ervoor dat je tuin een geheel wordt in plaatst van een verzameling van losse planten. In deze cursus leer je welke planten het beste zijn, maak je een stappenplan en een eigen beplantingsplan. Meld je hier aan.

Datum op aanvraag – Velt Moestuinworkshops
Een ecologische tuin houdt rekening met de menselijke behoeften en draagt bij aan meer natuur, herstel van het landschap en een schoner milieu. Velt is dé vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in tuin of keuken. Bij Velt leer je niet alleen hoe je op een ecologische manier lekkere groenten kweekt, je ontdekt er ook alles over prachtige ecotuinen, over dier- en milieuvriendelijk kippen houden en over heerlijke gerechten vol vers geoogste seizoengroenten. Er zijn verschillende soorten workshops die je kunt volgen. Bekijk ze hier.


Deel dit artikel:

Boeken