Leuke uitstapjes in de maand november

Uit-agenda voor de maand november

In Nederland wordt veel georganiseerd op het gebied van (moes)tuinieren, gezond/ biologisch eten, duurzaamheid en biodiversiteit. Denk aan workshops, festivals en open dagen bij onder andere tuinders, boerderijen en appelboomgaarden. Om ervoor te zorgen dat jij niks hoeft te missen, zetten wij iedere maand de leukste activiteiten voor jou op een rij!


2 november – Permacultuur driedaagse
Met permacultuur heb je een van de groenste visies op de inrichting van jouw leven. Een belangrijk onderdeel van permacultuur is de eetbare tuin. In deze driedaagse cursus die start op 2 november en de twee daaropvolgende zaterdagen, leer je hoe jij jouw huis of schuur productief groen kunt maken en hoe je een voedselbosje kunt aanleggen. Meld je hier aan.

12 november – Gezonde kookworkshops
Wil jij gezonder eten? Maar vind je het lastig om lekkere recepten te verzinnen en klaar te maken? Dan is deze kookworkshop iets voor jou! In drie avonden leer jij wat gezonde voeding is en de basistechnieken van gezond koken. Aan het einde van iedere avond eet je op wat je gekookt hebt, dus dat wordt smullen! Kijk hier voor meer informatie en inschrijfformulieren.

14 t/m 24 november – Week van de smaak
Tijdens de dertiende editie van de Week van de Smaak wordt er kleur op jouw bord gebracht. Onze eetcultuur komt in contact met kunst. Je kunt artistieke gerechten proeven met anders gekleurde producten. Iedere dag wordt er een maaltijd gemaakt in een bepaalde kleur en op het einde van de week wordt alles gecombineerd. Nieuwgierig geworden? Lees hier meer.

23 november – Tuinstartersdagen
Ben van Ooijen, directeur van De Tuinen van Appeltern, wil graag dat zoveel mogelijk mensen gelukkig zijn in hun tuin. Vanuit dit inspiratiepark laat hij honderden geslaagde ontwerpen in de praktijk zien. Tijdens de Tuinstartersdagen leer je van Ben alles wat nodig is om jouw nieuwe tuin te ontwerpen en in te richten. Meld je hier aan.

Heel november – Workshop fermenteren
De lekkerste producten komen tot stand door fermentatie. Denk aan zuurkool, olijven, kaas en bier! Niet alleen erg lekker, maar dankzij het fermentatieproces ook allemaal lang houdbaar. fermenteren kun jij thuis ook zelf doen! Dit leer je tijdens de workshop van Keukenboeren. Meld je hier aan.


Deel dit artikel:

Ereaders