Uit-agenda voor de maand oktober

In Nederland wordt veel georganiseerd op het gebied van (moes)tuinieren, gezond/ biologisch eten, duurzaamheid en biodiversiteit. Denk aan workshops, festivals en open dagen bij onder andere tuinders, boerderijen en appelboomgaarden. Om ervoor te zorgen dat jij niks hoeft te missen, zetten wij iedere maand de leukste activiteiten voor jou op een rij!


5 en 12 oktober – Workshop eetbare paddenstoelen
Duik tijdens deze workshop in de mysterieuze wereld van paddenstoelen en ontdek welke je kunt eten. Proef samen met De Natuurkok de betoverende wereld van de eetbare paddestoelen. Aansluitend geniet je van een heerlijke lunch met paddestoelen bereid door een chefkok. Meld je hier aan.

5 t/m 16 oktober – Dutch Food Week
Tijdens deze week staat voedsel centraal. Denk aan voedselproductie en voedselinnovatie. Deze week delen verschillende partijen uit de foodsector hun kennen met elkaar en de samenleving. Het thema dit jaar is de brug tussen consument en producent. Iedereen wordt uitgenodigd om in gesprek te gaan over ‘Wat eten we?’ Meld je snel aan!

6 oktober – Paddenstoelenfestival
Het is weer zover: het jaarlijkse paddenstoelenfestival op Landgoed Ennemaborg in Midwolda. Op dit landgoed zijn meer dan 250 soorten paddenstoelen te vinden. Trek zelf het bos in of laat je meenemen door een gids. Ga op zoek naar verschillende paddenstoelen, maak mooie bosschilderijen en bezoek het theaterfestival met je kinderen. De entree is gratis! Lees hier meer.

13 oktober – Pluk & Oogstfeest
Op 13 oktober vieren ze op Kasteel Tongelaar het begin van de herfst met het Pluk & Oogstfeest. Kom appelmoes maken van je eigengeplukte appels, ga op pad met een boswachter, maak je eigen insectenhotel of ga naar verschillende interessante lezingen. Foodies halen hun hart op bij het buffet des overvloeds, de smaakmarkt, de oogsttafel en live cooking. Lees hier wat er nog meer te doen is deze dag.

20 oktober – Workshop eetbaar bos
Geniet tijdens deze workshop van het herfstbos en proef de wilde planten, noten, paddenstoelen en bessen. Ontdek samen met De Natuurkok hoe eetbaar het bos in de herfst is, met aansluitend een heerlijk diner met herfstproducten. Meld je hier aan.

27 oktober – Groen passie
Tijdens de Oogstmarkt bij Olmenhorst in Lisserbroek kun je de hele dag terecht voor een groene oase met bloemen, fruit en groenten. Dit jaar staat Groene Passie in het teken van ecologisch tuinieren. Ontdek hoe je duurzaam kunt leven, natuurlijk kunt opgroeien en lekker kunt eten! Schrijf je hier in.

31 oktober – Lezing duurzaam tuinieren
Tijdens deze dag luister je naar alle natuurverhalen van Jan Wolkers en krijg je tips over duurzaam tuinieren. Wat is duurzaam tuinieren precies? En hoe houdt jij je tuin gezond? Op deze en nog meer vragen krijg je antwoord. De lezing is gratis, maar meld je hier wel even aan.


Deel dit artikel:

Boeken