Eerste verticale stadsboerderij van Nederland geopend

  • verticale moestuin

Eerste verticale stadsboerderij van Nederland geopend

In Amsterdam opende begin juni het nieuwe beurs- en congresgebouw RAI Amtrium. In dit gebouw staat de eerste verticale stadsboerderij van Nederland. Hij bestaat uit maar liefst 90 moestuinbakken verdeeld over vijf verdiepingen.


In de verticale kas worden groenten, kruiden en eetbare bloemen gekweekt voor de restaurants van de RAI en het restaurant The Roost Room. Hollandse gewassen worden in de koelere onderverdiepingen geteeld en mediterrane gewassen zoals paprika en tomaat op de bovenste verdiepingen. Dagelijks worden er producten uit de kas gebruikt in de restaurants.


Groene long

De verticale kas is de groene long van het Amtrium en zorgt voor de klimaatbeheersing door middel van gecontroleerde luchtcirculatie in combinatie met de warmte/koude opslag van het gebouw.


Duurzame toekomstvisie

Deze verticale kas is bovendien een ruimtebesparende manier van teelt en dient als voorbeeld in deze stedelijke omgeving. RAI Amsterdam laat met de verticale kas zien dat zelfs in een grote stadsomgeving welzijn en het milieu centraal staan.

RAI Amtrium is het eerste project dat voortvloeit uit de (Ruimtelijke) Toekomstvisie RAI die gezamenlijk werd opgesteld door Amsterdam RAI en Gemeente Amsterdam.

Deel dit artikel:

Boeken