• boeiende boeren

Serie over ‘Boeiende Boeren en tuinders’

Onder de naam ‘Boeiende Boeren’ lanceert de belangenbehartiger voor boeren en tuinders LTO Noord een serie waarin het realistische verhaal van de agrarische sector wordt verteld. Boeren en telers komen zelf aan het woord over de keuzes die ze maken en vertellen hoe ze hun bedrijf dagelijks leiden.

De serie is te zien op het Youtube kanaal ‘Boeiende Boeren’. Regelmatig worden er in de media of in de publieke opinie beelden van de agrarische sector neergezet vanuit een bepaalde invalshoek. Er zijn echter veel aspecten van het agrarisch ondernemen, die we niet zien. Hoog tijd dus, vindt LTO Noord, om het volledige en huidige beeld te laten zien.

In de LTO Noord-serie  ‘Boeiende Boeren’ vertellen ondernemers in land- en tuinbouw hoe zij ondernemen met respect voor mens, dier en milieu. “Met deze filmpjes willen we boeren een podium geven voor hun prachtige werk waar ze trots op zijn”, zegt Annette van Velde, waarnemend voorzitter van LTO Noord. “Onze leden willen dat de burger kennisneemt van hoe het er in de sector aan toe gaat. Welke keuzes worden gemaakt en waarom. Dat hebben wij opgepakt met deze serie.”


Van fruitteler tot pluimveehouder

Van biologische teler tot konijnenhouder en van fruitteler tot pluimveehouder, in de volle breedte komt land- en tuinbouw voor het voetlicht op het Youtube kanaal van Boeiende Boeren. De voorzitter is enthousiast over de filmpjes. “De boeren en tuinders stralen passie uit voor zowel hun werk als hun product”, vindt Van Velde. “Ze laten graag zien wat ze doen, staan voor kwaliteit en zijn ondernemend. Daarbij laten de filmpjes ook zien dat boeren en tuinders innovatief zijn.”

Bron: TuinbouwCommunicatie

Deel dit artikel:

Ereaders