• aspergeseizoen

Ben jij klaar voor het nieuwe aspergeseizoen?

Op het ss Rotterdam is donderdag 14 april het nationale aspergeseizoen 2016 geopend. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2016 onthuld. Tweesterren chefkok François Geurds is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2016. De opening is afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden.


Proef de lente! Met de stroom mee

Alweer voor de vijftiende keer werd, geheel volgens traditie op de tweede donderdag van april, het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van de aspergeambassadeur. De opening vond plaats op het ss Rotterdam: het stoomschip dat ruim 40 jaar de wereldzeeën heeft bevaren.

Met het thema ‘Proef de lente! Met de stroom mee’, dat onderdeel is van de nationale aspergecampagne Proef de lente! van het Nederlands asperge centrum, wordt verwezen naar de reis vanuit de bakermat van de Nederlandse asperges naar Rotterdam. Maar liefst 95% van alle Nederlandse asperges komt uit zuidelijk Nederland, al worden er ook in de rest van het land steeds meer asperges geteeld. De Maas vormt de verbinding tussen het aspergegebied en Rotterdam.

Richard Wilms, directeur van het Nederlands asperge centrum, vertelt: ‘De nationale opening is bedoeld om het grote publiek, de mensen in het land, te laten weten dat het seizoen is begonnen en dat de asperges volop verkrijgbaar zijn.


François Geurds enthousiast over rol als Aspergeambassadeur

François Geurds behoort met twee sterrenrestaurants, FG Restaurant** & FG Food Labs*, in de haute cuisine tot de absolute top. Als enige chef in Nederland beschikt hij over een eigen smaaklaboratorium. De delicate smaak van witte asperges maakt deze meesterkok tot een groot fan. ”Ik ben vereerd dat ik ben verkozen tot de Aspergeambassadeur van 2016. Deze rol zal ik met verve vervullen. Tot het einde van het seizoen serveer ik in FG Restaurant een Ambassadeurslunch: een viergangenmenu met het witte goud in de hoofdrol. Je kunt zoveel kanten op met deze superieure groente.”


Over het Nederlands asperge centrum

Het Nederlands asperge centrum heeft als doel de asperge zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen bij de consument. Hiertoe organiseert zij onder andere de jaarlijkse opening van het aspergeseizoen. Naast de Nationale opening organiseert en participeert het Nederlands asperge centrum in vele nationale en regionale evenementen, voert ze een social media campagne en is ze initiatiefnemer van de Dag van de Asperge daags na Hemelvaart (6 mei 2016).

Lees meer over asperges.

Bekijk ook eens de website van Het Nederlands Aspergecentrum.

Deel dit artikel:

Ereaders