Boekentip: 50x lunchen zonder brood

Neem jij ook altijd je broodtrommel gevuld met gesmeerde boterhammen mee naar het werk? En heb je toch echt zin om een keer iets anders te eten? Dan is het boek 50x lunchen zonder brood precies de inspiratie die je zoekt! De titel verklapt het misschien niet meteen, maar het boek is gevuld met 50 heerlijke salades. Deze zijn in slechts tien minuten te maken, waardoor je de lunch eenvoudig op je werk kunt maken.


Waar komen salades vandaan?

Weet jij het antwoord op deze vraag? Waarschijnlijk niet en juist daarom geven schrijvers Jennifer en Sven hier in het begin van het boek antwoord op. Een kort stukje geschiedenis met interessante weetjes over de salade.


Dressing

Een salade is natuurlijk niet compleet zonder een heerlijke dressing. Daarom krijg je nog voordat alle recepten met salades aan bod komen, zes verschillende dressings onder je neus geschoven. De basisdressing met extra vergine olijfolie kan natuurlijk niet ontbreken, maar ook een zoete yoghurtdressing, een gemberdressing en een spicy dressing komen voorbij. Bij ieder recept kun je lezen welke dressing het beste bij de salade past, maar voel je niet verplicht om deze te gebruiken. Wanneer je een andere dressing uit het boek lekkerder vindt, kun je hier volgens de schrijvers natuurlijk mee combineren.


Lunchbox recepten

Het leuke aan dit boek is, dat alle recepten in een lunchbox passen. Je moet het immers toch mee kunnen nemen naar je werk. Je ziet dan ook bij ieder recept een gevulde lunchbox afgebeeld met losse bakjes waar de ingrediënten in gaan die anders uitdrogen of ervoor kunnen zorgen dat je hele salade nat wordt. Vervolgens wordt uitgelegd hoe je de salade voorbereid. Denk aan een ei voorkoken, noten in een apart bakje doen en de spinazie wassen. Al deze ingrediënten kunnen zo in je lunchbox. Vervolgens krijg je pas te zien hoe je deze salade klaarmaakt.

Geniet dus voortaan in je lunchpauzes van een heerlijke bietensalade met linzen, spinaziesalade met avocado, bramen en geitenkaas of een van de andere heerlijke recepten uit dit boek.


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin