Boekentip: Compleet handboek Inmaken

Het inmaken van ingrediënten wordt al eeuwenlang gedaan. Onze grootouders maakten bijvoorbeeld groenten en fruit in tijdens het oogstseizoen, zodat ze hier in de wintermaanden nog van konden genieten. Tegenwoordig heeft het niet alleen maar een praktische functie – het zo lang mogelijk bewaren van je producten – maar is het zelfs een delicatesse geworden om ingemaakte producten te serveren in een restaurant.


Er zijn verschillende manieren om jouw vers geoogste groenten en fruit uit de moestuin in te maken. Denk aan roken, drogen of inmaaktechnieken op basis van zout, zuur, olie of alcohol. Je leert niet alleen welke producten geschikt zijn voor een bepaalde manier van inmaken, maar je krijgt ook heerlijke recepten cadeau. Bovendien gaat dit boek ook in op het principe ‘invriezen’ en leren ze je welke potten en keukengerei het meest geschikt zijn.


Wat maak je in?

Groente, fruit en zelfs vlees zijn heel geschikt om in te maken. Bij fruit denken veel mensen al snel aan een jam of gelei. Maar wist je dat je ook heerlijke zoetzure vruchten en snoepjes kunt maken! Naast de bekende zuurkool, leer je met dit boek ook paprika’s inmaken met munt of rode bietjes met knoflook. Ook staan er in het boek heerlijke pesto’s en tapenades, gezouten citroenen en verschillende sauzen.


Elk recept staat duidelijk uitgelegd. Inmaken vergt namelijk wel wat tijd. In een handig overzichtje kun je zien hoe lang de bereidingstijd is, hoe lang het moet rusten, intrekken of koken en niet te vergeten hoe lang het daarna houdbaar is. Dit boek biedt een creatieve oplossing voor overproductie in jouw moestuin. Door je groenten en fruit in te maken, kun je er zelfs in de winter nog heerlijk van genieten.


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin