Boekentip: Compleet handboek Inmaken

Het inmaken van ingrediënten wordt al eeuwenlang gedaan. Onze grootouders maakten bijvoorbeeld groenten en fruit in tijdens het oogstseizoen, zodat ze hier in de wintermaanden nog van konden genieten. Tegenwoordig heeft het niet alleen maar een praktische functie – het zo lang mogelijk bewaren van je producten – maar is het zelfs een delicatesse geworden om ingemaakte producten te serveren in een restaurant.


Er zijn verschillende manieren om jouw vers geoogste groenten en fruit uit de moestuin in te maken. Denk aan roken, drogen of inmaaktechnieken op basis van zout, zuur, olie of alcohol. Je leert niet alleen welke producten geschikt zijn voor een bepaalde manier van inmaken, maar je krijgt ook heerlijke recepten cadeau. Bovendien gaat dit boek ook in op het principe ‘invriezen’ en leren ze je welke potten en keukengerei het meest geschikt zijn.


Wat maak je in?

Groente, fruit en zelfs vlees zijn heel geschikt om in te maken. Bij fruit denken veel mensen al snel aan een jam of gelei. Maar wist je dat je ook heerlijke zoetzure vruchten en snoepjes kunt maken! Naast de bekende zuurkool, leer je met dit boek ook paprika’s inmaken met munt of rode bietjes met knoflook. Ook staan er in het boek heerlijke pesto’s en tapenades, gezouten citroenen en verschillende sauzen.


Elk recept staat duidelijk uitgelegd. Inmaken vergt namelijk wel wat tijd. In een handig overzichtje kun je zien hoe lang de bereidingstijd is, hoe lang het moet rusten, intrekken of koken en niet te vergeten hoe lang het daarna houdbaar is. Dit boek biedt een creatieve oplossing voor overproductie in jouw moestuin. Door je groenten en fruit in te maken, kun je er zelfs in de winter nog heerlijk van genieten.


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin
Boekentip: Compleet handboek InmakenHet inmaken van ingrediënten wordt al eeuwenlang gedaan. Onze grootouders maakten bijvoorbeeld groenten en fruit in tijdens het oogstseizoen, zodat ze hier in de wintermaanden nog van konden genieten. Tegenwoordig heeft het niet alleen maar een praktische functie – het zo lang mogelijk bewaren van je producten – maar is het zelfs een delicatesse geworden om ingemaakte producten te serveren in een restaurant.
Er zijn verschillende manieren om jouw vers geoogste groenten en fruit uit de moestuin in te maken. Denk aan roken, drogen of inmaaktechnieken op basis van zout, zuur, olie of alcohol. Je leert niet alleen welke producten geschikt zijn voor een bepaalde manier van inmaken, maar je krijgt ook heerlijke recepten cadeau. Bovendien gaat dit boek ook in op het principe ‘invriezen’ en leren ze je welke potten en keukengerei het meest geschikt zijn.
Wat maak je in?Groente, fruit en zelfs vlees zijn heel geschikt om in te maken. Bij fruit denken veel mensen al snel aan een jam of gelei. Maar wist je dat je ook heerlijke zoetzure vruchten en snoepjes kunt maken! Naast de bekende zuurkool, leer je met dit boek ook paprika’s inmaken met munt of rode bietjes met knoflook. Ook staan er in het boek heerlijke pesto’s en tapenades, gezouten citroenen en verschillende sauzen.
Elk recept staat duidelijk uitgelegd. Inmaken vergt namelijk wel wat tijd. In een handig overzichtje kun je zien hoe lang de bereidingstijd is, hoe lang het moet rusten, intrekken of koken en niet te vergeten hoe lang het daarna houdbaar is. Dit boek biedt een creatieve oplossing voor overproductie in jouw moestuin. Door je groenten en fruit in te maken, kun je er zelfs in de winter nog heerlijk van genieten.
Bestel dit boekDeel dit artikel:
moestuinmoestuinierenTuin

Foodblog Roos Leufkens: AspergesRoos Leufkens is Food Designer en geeft les bij de opleidingen Food Design & Innovation en Fresh Food & Innovation op de HAS hogeschool. Mijn Keukentuintje presenteert haar blogs en vlogs waarin ze heerlijke seizoensproducten onder de aandacht brengt.groentenkeukenkokenRecepten
Witlofteler Ed StemkensDe 44-jarige Ed Stemkens is al 25 jaar witlofteler. Zijn ouders startte het bedrijf Stemkens Lof BV in 1973 met witlof in de grond met dekaarde. Zij kweekten toen ook augurken, prei en asperges. In 1985 zijn de ouders van Ed overgestapt op hydrocultuur, dat is het kweken van planten in water, waaraan de noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. Na zijn Middelbare … Read Moregezondkwekenoogstenvers
In gesprek met kruidenteler Erik GipmansIn gesprek met biologisch kruidenteler Thijs Gipmansbiologischduurzaamgroentenkruidenkwekenroos leufkens