Home Sweet Home

Nieuw Iers comfort food

In Home Sweet Home grijpt Yvette van Boven terug naar de Ierse keuken: het land waar ze met haar Nederlandse ouders opgroeide, haar eerste hapjes at en haar liefde voor eten ontstond. Ierland heeft van oorsprong een eenvoudige keuken, maar het land heeft vandaag de dag zo veel meer te bieden. Dat alles laat Yvette maar al te graag zien in dit nieuwe boek. Je wordt getrakteerd op een prachtige combinatie van heerlijke recepten en een reis door haar geboorteland.


Het boek begint met een klein overzicht van de traditionele Ierse keuken. Ze neemt je mee in de geschiedenis en vertelt over het klimaat van het land. Je leest over kruiden en wilde vruchten die vrij in het land staan om te plukken. Het vee graast buiten in groene velden, de grond is ongelooflijk vruchtbaar en het klimaat wild. En Ierland heeft volgens haar nog meer te bieden, namelijk prachtig rund- en lamsvlees, wilde zalm en makreel!


In haar hoofdstukken over bakken, borrel, kleine gerechten, soep, hoofdgerechten, bijgerechten, toetjes, provisiekast en dressings laat Yvette de ware culinaire rijkdom van Ierland zien en proeven.


Heerlijke gerechten

Verrassende gerechten als Gur cake, een typisch Iers gebakje, en hot milk cake, waarbij alleen het plaatje er al voor zorgt dat het water je in de mond loopt, komen voorbij. Ook tussen de hoofdgerechten staan bijzondere gerechten: zoals lamsschenkelpie met zwarte kool en witte bonen. En gortotto; een risotto gemaakt van gort met home made Irish sausages.

Niet alleen worden de gerechten ondersteund door mooie foto’s, in het boek staan ook prachtige foto’s van de natuur van Ierland waardoor je het gevoel krijgt dat Yvette je meeneemt op reis.


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Boeken