Boekentip: Koken doe je zo!

Jonge kinderen komen allemaal een keer in de ‘waarom-fase’. In deze fase is de reactie van kinderen op alles wat je ze vertelt: Waarom? De schrijver van het boek Koken doe je zo, Arthur le Caisne, gaat hier goed op in. Met zijn kookboek geeft hij alle jonge keukenprinsessen en -prinsen antwoord op de meest gestelde vragen in de keuken.


Waarom heeft een pastalepel een gat? Waarom zijn sperziebonen groen? Waarom kookt pasta over? Waarom is balsamicoazijn geen azijn? Waarom zijn chilipepers zo scherp? Waarom is het centrale woord waar de schrijver elk hoofdstuk mee begint. Soms zijn de onderwerpen wat technisch van aard, maar voor de inhoud geldt dat elke onderwerp heel helder en eenvoudig wordt uitgelegd. Het boek begint met het onderwerp onmisbaar keukengerei. Hier leer je bijvoorbeeld welke garde je het beste kunt aanschaffen, en waarom je keukenspullen gemaakt van siliconen beter links kunt laten liggen.


Koken doe je zo! gaat verder met een lange inleiding over de basisingrediënten. Denk aan zout, peper, olie en pepers. Daarna komt rijst, pasta, vlees, vis en groente aan bod. Het boek bevat meer dan 700 tips en trucs om je keukenskills te perfectioneren. Je leert verschillende snijtechnieken, de bereiding van verschillende soorten sauzen en het klaarmaken van kreeft en een gepocheerd eitje. Maar ook de beste keukenapparatuur en ingrediënten worden uitgelegd. Het is een boek zonder recepten, maar juist gericht op al het andere!


Voor kinderen én volwassenen

Het boek Koken doe je zo! is niet alleen geschikt voor kinderen. Ook volwassenen die graag nog iets willen bijleren in de keuken, vinden dit boek vast en zeker interessant.


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Boeken