Boerenkool weetjes
- Kies elk jaar voor een ander stukje grond om boerenkool op te kweken. Zo voorkom je uitputting van de bodem en ziektes die de boerenkool kunnen aantasten.
- Winterboerenkool is bestendig tegen de kou waardoor je de hele winter kunt genieten van dit groene gewas. De bladeren van deze kool worden zelfs lekkerder en zoeter van smaak na een beetje vorst. Dit komt doordat het zetmeel in de bladeren omgezet wordt in suikers.
- Let bij het oogsten (of bij de aanschaf) van boerenkool goed op de kleur. Hoe meer heldergroen, hoe beter! Boerenkool slinkt behoorlijk tijdens het koken. Voeg daarom voldoende water toe, leg de kool onder in de pan en de aardappels erbovenop.
- Boerenkool nog aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast. Buiten de koelkast kun je boerenkool tot een week bewaren bij een temperatuur van 12-15 °C. Je kunt boerenkool ook eerst garen of een paar minuten blancheren zodat je hem tot een jaar in de diepvries kunt bewaren.
Lees meer over boerenkool
Deel dit artikel: