Boek: De complete kruidenwijzer

In het derde boek van Franz-Xaver Treml maakt hij zijn kruidenwijzer weer compleet. Meer dan 500 kruiden komen in het boek aan bod. Van geneeskrachtige kruiden en keukenkruiden tot Aziatische kruiden en wilde kruiden, niets blijft onbehandeld.


Het boek begint met een hoofdstuk waarin uitgelegd wordt hoe je het boek moet gebruiken. Denk aan symbolen en extra uitleg. Zo zijn staat er bij ieder kruid vermeld in symbolen welke standplaats het beste is voor de plant, hoe hoog de plant wordt of de plant ook in een pot kan groeien en welke kleur de bloem van de plant krijgt. Door dit eerste hoofdstuk weet je wat je in de volgende hoofdstukken kunt verwachten.


Verzorging kruiden

Vervolgens wordt er nog aandacht gegeven aan de verzorging ven kruiden. Waar en hoe leg je een kruidentuin aan? Hoe verzorg je deze vervolgens? Wat kun je tegen slakken en insecten doen? Kun je een kruidentuin beginnen in potten of op een balkon? Op welke manier kun je kruiden vermeerderen? Allemaal vragen waar in dit hoofdstuk antwoord op gegeven wordt.


Verschillende soorten kruiden

In de zes volgende hoofdstukken komen alle kruiden voorbij. Te beginnen bij de keukenkruiden, bij iedereen bekend met onder andere bieslook, selderij en dragon. De planten staan op alfabetische volgorde in het hoofdstuk. Maar let op: er wordt gebruikt gemaakt van de botanische naam. Vervolgens krijgt ieder kruid een korte omschrijving en zie je onder in een tabel wanneer de bloeitijd is.

Naast keukenkruiden komen er nog veel meer andere kruiden voorbij: specerijen als knoflook en saffraan. Geneeskrachtige kruiden als goudsbloem en venkel. Aziatische kruiden als koriander en citroengras. Bijzondere kruiden als Koreaanse munt en slangenlook. En wilde kruiden als daslook en het madeliefje. Deze complete kruidenwijzer zorgt ervoor dat jij alle informatie van alle kruiden in een bundel bij elkaar hebt!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin