De perfecte barbecue

In de zomer doen we niets liever dan de barbecue aanzetten en heerlijk buiten koken en genieten. En dat je meer op je gril kunt leggen dan een hamburger of worstje bewijst blogger Raphaël Guillot! Meer dan honderd barbecuerecepten uit de hele wereld staan in zijn boek beschreven. Van verrukkelijke ribbetjes tot gegrilde Sint-jakobsvruchten met spek. Dit boek is de handleiding om een echte barbecuemeester te worden!


Uitrusting en technieken

Het boek begint met een duidelijke en uitgebreide inleiding. Wist jij namelijk dat de moderne barbecuemeester een barbecue met deksel gebruikt? Hij gaat in op de voordelen van een deksel en benoemd de verschillende manieren van het aansteken van een barbecue. Ook zijn er verschillende soorten barbecues. Braad jij op een gas-, elektrische of rookbarbecue? Iedere soort heeft zijn voor- en nadelen, maar fan is hij van allemaal. Dan gaat hij over op de verschillende BBQ-technieken. Denk aan direct of indirect grillen, ember roasting en cavemen style. Hij legt precies uit wat het inhoudt. Lees dit goed door, want bij ieder recept wordt aangegeven op welke manier het gegrild moet worden.


Basisrecepten

Voordat je echt kunt gaan grillen, zijn er een aantal basisrecepten die iedere barbecue geslaagd maken volgens Raphaël. Wanneer je rubs, sauzen, marinades, glazuren en boters goed op smaak zijn, kan er niet veel meer misgaan. Maak je gerecht bijvoorbeeld compleet met een heerlijke originele mayonaise, zodat alles wat op tafel staat zelf gemaakt is. Voordat het boek begint met de echte recepten komen deze basisrecepten uitgebreid aan bod.


Smullen maar!

Dan gaat het echte werk beginnen. Met de hoofdstukken vlees, vis, bijgerechten, barbecueschotels en zelfs desserts creëer je een perfecte barbecue. Wat dacht je van varkenskarbonades met cola of gamba’s mojito? Heerlijke asperges in een deegjasje en gekaramelliseerde uien erbij en je barbecue is compleet. Sluit de avond af met heerlijke abrikozen op een rozemarijnspiesje, gevulde croissants of zelfs een chocoladetaart van de barbecue. De foto’s geven je een voorproefje van hoe jij je vingers zult aflikken!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Ereaders