Boek: Een jaar in de moestuin – Journal

Heb jij een eigen moestuin? Of wil je er komend jaar een beginnen? Dan is de journal van Floor Korte precies wat je zoekt! In het boek ‘Een jaar in de moestuin’ neemt ze je mee de moestuin in. Ze loopt alle zes seizoenen met je door en geeft je handige tips, overzichten, lijstjes en ook ruimte voor het noteren van je eigen ervaringen. Floor wil iedereen laten zien dat moestuinieren niet alleen leuk is, maar ook rust geeft en creativiteit triggert!


Zes seizoenen

Het praktijkboek van Floor helpt je door de zes seizoenen van moestuinieren heen. Vanaf plannen maken en zaaien, via hoogtepunten en mislukkelingen, tot oogsten en genieten van verse groenten, kruiden en fruit uit eigen tuin. De zes seizoenen die in dit boek behandeld worden zijn: rustperiode, voorjaar, prille zomer, midzomer, nazomer en het najaar. Bij ieder seizoen word je geholpen. Floor heeft op het moment dat ze zelf startte met een moestuin een dagboek bijgehouden. Hierin hield ze alle stappen bij. Ze tekende haar moestuin uit en schreef to do lijstjes. Hierdoor hield ze alles overzichtelijk voor de komende jaren en kon ze leren van haar eigen fouten. Jij hoeft dit boekje niet meer zelf op te zetten, want dat is precies wat Floor al voor je heeft gedaan. Jij kunt dus zo de moestuin in!


Eigen ervaringen

Er is genoeg ruimte op je eigen ervaringen op te schrijven. Er zijn blaadjes met ruitjespapier toegevoegd, waar je eigen ideeën en plannen kunt noteren voor volgende jaren. Het boek is namelijk zo gemaakt, dat het ook fungeert als je eigen naslagwerk. Zo zou je het volgende jaar weer aan de slag kunnen met je eigen ideeën en tips. Er is bovendien genoeg ruimte in het boek om je eigen moestuin een paar jaar bij te houden. Ook is er plek om tekeningen te maken.


Floor hoopt met haar boek meer mensen te inspireren om een moestuin te beginnen. “Het is voor mensen die houvast willen en niet weten waar ze moeten beginnen. Ik hoop ze met mijn boek duidelijkheid te geven, zodat ze kunnen genieten in een stress free zone!”

Wil je meer te weten komen over Floor? Lees dan hier ons interview met haar.


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin