Boek: Een kleine eetbare tuin met vaste planten

Wie zegt dat je niet kan moestuinieren wegens ruimtegebrek, heeft met dit boek geen excuus meer! In het boek ‘Een kleine eetbare tuin met vaste planten’ wordt uitgelegd hoe jij ook op je balkon van 6 m2 kunt genieten van je eigen groenten en fruit. Het boek biedt veel inspiratie voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van een kleine eetbare tuin.


Niet alleen het balkon komt aan bod, maar ook kleine tuinen en terrassen. Het boek biedt hulp aan alle plekken van 6 tot 66 m2. Schrijfster Madelon Oostwoud tuiniert zelf al meer dan twintig jaar op 5 x 6 meter en deelt al haar ervaringen in dit boek.

Ze begint haar verhaal met de natuurgeschiedenis. Dit is immers waar het allemaal begon. Vervolgens beschrijft ze allerlei tips en ontwerpen die je goed op weg helpen!


Het starten van een eetbare tuin

Hoe begin je een kleine eetbare tuin? Het heeft volgens Madelon allemaal te maken met het ontwerp, de aanleg, ligging en de benutting van zonlicht en water.

Ook vindt ze het belangrijk dat je tuin ook echt een tuin blijft. Daarom geeft ze tips die ervoor zorgen dat je moestuin ook een siertuin blijft. Door af te wisselen in volle grond en plantenbakken kun je deze sfeer al snel creëren.


Beginners

Ook onderwerpen als zaaien, stekken, vermeerderen, scheuren en composteren komen volop aan bod. Allemaal belangrijke onderwerpen voor starters! Ze legt uit dat je met de juiste aanpak en aandacht zo min mogelijk   onderhoud hebt en op welke manieren je insecten kunt lokken of afweren.

Het boek bevat tot slot tien uitgewerkte tuinontwerpen; erg handig voor beginners!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin