Foodblog Roos Leufkens: Stamppotje van zoete aardappel en pompoen

Foodblog door Roos Leufkens

Roos Leufkens is Food Designer en geeft les bij de opleidingen Food Design & Innovation en Fresh Food & Innovation op de HAS hogeschool. Omdat ze haar visie op eten, gezond leven en goed voor je omgeving zorgen graag deelt en er anderen mee inspireert, heeft ze Meat on Sunday opgericht. Meat on Sunday staat voor een lifestyle waarin heerlijk veel groente en fruit wordt gegeten en vlees en vis de uitzondering zijn. Mijn Keukentuintje presenteert haar blogs en vlogs waarin ze heerlijke seizoensproducten onder de aandacht brengt.


Stamppotje van zoete aardappel en pompoen

De zoete aardappel is – in tegenstelling tot de gewone aardappel – een groente. De smaak is zoet en kruidig en hij past goed in zowel hartige als zoete gerechten. Zoete aardappel gaat goed samen met pompoen. In dit recept combineer ik de twee groenten voor een heerlijke stamppot.


Het recept

Bekijk het recept van Roos voor een heerlijke stamppot met pompoen en zoete aardappel op haar website Meat on Sunday…. zonder eigen moestuin is hij natuurlijk ook heel lekker!


Bekijk in onderstaande video hoe Roos deze stamppot maakt:

Pompoen en zoete aardappel kunnen een heerlijk hoofdingrediënt zijn van je maaltijd en ze zijn erg gezond. Laat je inspireren en verrassen door de smakelijke kenmerken van pompoen en zoete aardappel.

Deel dit artikel:

Boeken