Foodblog door Roos Leufkens
Roos Leufkens is Food Designer en geeft les bij de opleidingen Food Design & Innovation en Fresh Food & Innovation op de HAS hogeschool. Omdat ze haar visie op eten, gezond leven en goed voor je omgeving zorgen graag deelt en er anderen mee inspireert, heeft ze Meat on Sunday opgericht. Meat on Sunday staat voor een lifestyle waarin heerlijk veel groente en fruit wordt gegeten en vlees en vis de uitzondering zijn. Mijn Keukentuintje presenteert haar blogs en vlogs waarin ze heerlijke seizoensproducten onder de aandacht brengt.
Super gezond herfstsapje
In de herfst kun je wel wat extra vitaminen gebruiken, daarom dit heerlijke sapje met groente en fruit. Zo kom je de herfst wel door!
Bekijk in onderstaande video hoe Roos dit sapje maakt:
2 personen
drankje
10 minuten
Benodigdheden
Bereiden
Snijd de appels en de peer door vieren. Snijd de bleekselderij in drie stukken. Doe de appels, peer, gember en de bleekselderij door de sapcentrifuge (je hoeft niks te schillen en ook geen klokhuizen te verwijderen). Proef de sap en voeg naar smaak limoensap toe. Schenk hem in twee glazen.
Garneer de sapjes met een schijfje limoen en een stukje bleekselderij. Geniet ervan!
Restjes?
Het sapje is makkelijk in de koelkast te bewaren. Vriezen gaat ook goed. Hij is wel het aller gezondst als je hem meteen opdrinkt. Daarna verdwijnen er al wat vitamines.
Kijk voor meer recepten op Meat on Sunday
Deel dit artikel: