Slim en gelukkig dankzij Gezonde darmen

De darm is in de afgelopen jaren uitgegroeid van een taboethema tot een superorgaan. De darmflora bepaalt vaak of we slank of dik, gezond of ziek zijn. Maar wat als ons spijsverteringsstelsel niet alleen onze gezondheid beïnvloedt maar ook een effect heeft op onze persoonlijkheid? Het boek Slim en gelukkig dankzij Gezonde darmen vertelt ons alles over het positieve effect van gezonde darmen op ons lichaam en op ons functioneren.


Dit boek belicht onderzoeken waaruit blijkt dat de buik en de hersenen elkaar rechtstreeks beïnvloeden. Dat wil zeggen dat een gezonde darmflora niet alleen een positief effect heeft op onze lichamelijke gezondheid, maar ook op ons geestelijk welzijn! En wie in het hoofd alles op een rijtje heeft, denkt positief. Met andere woorden: onze darmen maken ons gelukkig en slim!


Goede recepten voor de darmen

Achterin het boek staan bovendien recepten voor een gezonde darmflora. Denk aan kippenboutjes met salie en paprika-zuurkool, saltimbocca met peterseliesaus en boontjes en bessen-smoothie met havervlokken. Gezonde recepten die de darmen stimuleren en zorgen voor een goed humeur. Bij alle recepten wordt duidelijk aangegeven hoeveel calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten en voedingsvezels het per persoon bevat.


Maak kennis met de auteur

Auteur Prof. dr. Michaela Axt-Gadermann hield zich als sportarts en huidspecialiste al bezig met de darmen en voerde onder andere onderzoeken uit over de verbanden tussen de gezondheid van de darm en huidaandoeningen. Sinds 2007 is ze actief als professor in de gezondheidsbevordering en medisch welzijn aan de hogeschool van Coburg. Ze is een populaire spreekster en auteur van succesvolle gezondheidsgidsen.

Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin