Boek: Lekker vegetarisch op de barbecue

Barbecueën met alleen maar vlees is allang achterhaald. Maar wat dacht je van een barbecue met alleen maar vegetarische gerechten? Met het boek van de Australische chef-kok Ross Dobson krijg je genoeg inspiratie en wil je meteen aan de slag!


Het boek begint met een korte uitleg over verschillende soorten barbecues. Denk aan elektrisch, gas, hout en houtskool. Je krijgt de voor- en nadelen op een rijtje. Wanneer je hebt besloten welke barbecue het beste bij je past, gaat Ross meteen aan de slag met recepten.


Dipsauzen en hapjes

De recepten beginnen met heerlijke dipsauzen en kleine hapjes om de avond goed te beginnen. Baba ghanoush, een dip gemaakt van aubergines, jalapeñojam, burgers met kikkererwten en pompoen en krokante groenterolletjes. Deze toppers kunnen niet ontbreken tijdens je vegetarische avond.


Niet alleen voor vegetariërs

Deze gerechten worden opgevolgd door de grotere gerechten, bijgerechten en salades. Want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn vegetariërs niet per definitie kleine eters. Vaak wordt de vegetariër tijdens een barbecue vergeten en krijgen ze een gegrilde paprika en tofuworstje. Maar het is echt niet meer werk om gemarineerde paddenstoelen of een tofusteak met verse sambal op tafel te zetten. Ook patatas bravas, gegrilde pastinaak en zoete aardappelen met feta-dillecrème worden niet alleen gewaardeerd door vegetariërs, maar iedereen zal hier zijn vingers bij aflikken.


Het laatste hoofdstuk bestaat uit eigen brood maken. Een barbecue is natuurlijk niet compleet zonder een lekker stukje brood, maar dit hoeft niet altijd een simpel stokbrood te zijn bewijst Ross. Hij maakt graag gegrilde olijvenbroodjes, platte broodjes met chilipeper en kaas en palermo focaccia.

Iedere groenteliefhebber kan met dit boek zijn geluk niet op en gaat een heerlijke barbecue-avond tegemoet!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin