• mijn_keukentuintje_radijs_schoonmaken

Lekker smullen met lente radijsjes

Radijs is een ideale lente groente om in je eigen moestuin te kweken. Ze geven niet alleen snel resultaat maar zijn vaak ook veel lekkerder dan wanneer je ze in de winkel koopt. De mooie rode kleur van de radijsjes fleurt je tuin op en trekt veel vlinders aan.

Voor het beste resultaat kweek je radijs op een lichte grondsoort. Je kunt hiermee al beginnen in februari en de laatste radijsjes kweek je in augustus. Zorg ervoor dat de planten voldoende water hebben, bemesting hebben ze niet nodig. Vooral wanneer je ze op een plek in de zon zet krijg je mooie volle radijsjes. Ben je vroeg in het jaar begonnen met kweken dan kun je al vanaf april van de eerste gezonde oogst genieten. Trek ze met loof en al uit de grond.


Koken met radijs

Radijsjes zijn het lekkerst wanneer je ze meteen na de oogst gebruikt en de schil heeft een scherpe smaak. Houd je daar niet van, verwijder dan de schil voor een mildere smaak. Rasp ze en meng ze door een frisse lentesalade met lente-ui en appel of probeer eens gebakken radijs met appel en parmezaanse kaas. Radijs is ook lekker als borrelhapje of als basis van je eigen tzatziki van radijs voor op een toastje of brood.

Lees meer over radijs.

Deel dit artikel:

Boeken