• mijn_keukentuintje_salade

Lente op je bord

Maandag 20 maart begint officieel de lente, de eerste zonnige dagen hebben we al gehad. In de moestuin zijn de meeste mensen al begonnen met de voorbereidingen en in de keuken maakt de winterse kost plaats voor frisse lentegerechten. Mijn Keukentuintje zet enkele recepten voor je op een rij die proeven naar de lente!


Niets is zo lekker als koken met seizoensproducten, juist omdat deze producten zo heerlijk smaakvol zijn. In de lente kun je daarbij denken aan gerechten met bijvoorbeeld radijsjes, kool, lente-ui, wortel, schorseneren, veldsla, rabarber, mango en sinaasappel. Breng je gerechten nog meer op smaak met seizoenskruiden zoals rozemarijn, bieslook en peterselie.

Hartstikke kleurrijk en gemakkelijk is een minisalade met verse sla, sinaasappel, granaatappelpitjes en munt. Ben je meer een koolliefhebber, kies dan voor een frisse koolsalade met gerookte kip en citrusvruchten.

Een bijna vergeten groente is de schorseneer. Geroosterde schorseneren met wortel en tijm brengt kleur en smaak op tafel. Verras je gasten of jezelf ook eens met een zelfgemaakte rabarbercrumble met sinaasappel of een mangotiramisu!

 

Deel dit artikel:

Tuin