Maak je eigen overheerlijke basilicumdressing!

Mijn Keukentuintje stond 22 mei op de Open Tuindag bij het Jochumhof in Steijl. Wij lieten bezoekers raden welke verse kruiden we allemaal bij ons hadden en we lieten ze zelfgemaakte basilicumdressing proeven. Op veler verzoek volgt hier het recept.

Recept voor heerlijk frisse basilicumdressing:

Ingrediënten
2 bossen of plantjes basilicum
0,5 liter natuurazijn
300 gram suiker
1 liter zonnebloemolie
1 eetlepel mosterd
naar smaak zout en peper toevoegen

Bereiding
Voeg azijn en suiker samen in een ruime pan en breng aan de kook. Kook de massa door tot de suiker geheel is opgelost. Draai de basilicum blaadjes met een klein deel van de takjes fijn met een gedeelte van de olie. Voeg de basilicum olie nu bij de kokende massa en kook enkele minuten door. Haal nu de ketel van het vuur af en voeg de overige olie toe. Roer de mosterd erdoor om de dressing te binden en breng hem verder op smaak met wat zout en peper.

Tip: Bewaar de dressing in een uitgekookte glazen fles (wij kochten onze fles bij de Xenos). Leg de fles in koud water en breng het water dan pas aan de kook, anders knapt de fles.

Varietietips: Sommige bezoekers hadden een eigen variant op dit recept. Bijvoorbeeld naast mosterd ook wat mayonaise toevoegen. Of de suiker vervangen door honing. Ken je zelf ook een lekkere aanvulling of wijziging op dit recept? Laat het ons weten!

Deel dit artikel:

Ereaders