Proef de lente!

De lente is begonnen en meteen worden we door moeder natuur getrakteerd op heerlijk lenteweer. De bloesems sieren ons straatbeeld en de vogels fluiten vrolijk hun lied. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe knapperige groenten. Wij zetten ze voor je op een rij!


De wintergroenten verdwijnen naar de achtergrond nu de lente nieuwe verse groenten van Hollandse bodem brengt. Misschien heb je een moestuin vol lekkere seizoenproducten en anders zijn ze nu volop verkrijgbaar bij de groenteboer. Wij zetten enkele lentetoppers voor je op een rij zodat je ermee aan de slag kan in de keuken:

aspergesbroccolikropslapaksoirabarberradijsrode bietenrode koolsavooie koolspinaziespitskool – veldsla – ijsbergsla

Verse groenten bewaren

Als je weet waar je verse producten het beste kunt bewaren, voorkom je voedselverspilling, houd je jouw producten langer vers en kun je later opnieuw genieten. Het Voedingscentrum heeft een handige tool waarmee je per product kunt zien hoe lang je het kunt bewaren.

Extra tip: Stel de temperatuur van de koelkast goed in, de maximale temperatuur mag 7 °C zijn. De ideale temperatuur voor de koelkast is 4 °C.Deel dit artikel:

Tuin