Boekentip: Puur & lichter

Slanker door goed te eten

Ben je al een tijdje bezig met afvallen, maar wil het niet echt lukken? Probeer dan eens de overheerlijke en gezonde recepten uit het boek Puur & Lichter, geschreven door Pascale Naessens en William Cortvriendt. De redactie van Mijn Keukentuintje is enorm fan van Pascale’s kookboeken. En we raden dit boek dan ook bij iedereen aan die houdt van lekker eten én van een slanke lijn; het kan echt!!!


Het boek begint met een duidelijk onderbouwde inleiding door mede-auteur en arts William Cortvriendt. In zijn voorwoord komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals het fenomeen calorieën tellen. In dit hoofdstuk wordt duidelijk waarom dit zinloos is. Ook wordt uitgelegd waarom dikke mensen bijna nooit oud worden. Plus je krijgt tips om blijvend van je overgewicht af te komen en de positieve veranderingen die je hierdoor ervaart.


Recepten

Daarna komen de recepten aan bod. Te beginnen met het ontbijt waar kleurrijk, verse ideeën voorbij komen. Denk aan gebakken perzik met passievrucht, aardbeien, volle yoghurt en pistachenoten. Een recept met enkele smaakvolle ingrediënten, dat zo op tafel staat. Dit geldt bovendien voor alle gerechten. Ze zijn niet moeilijk, de bereidingstijd is kort, maar ze smaken enorm lekker en ze zijn gezond!

Na het ontbijt wordt er aandacht besteed aan tussendoortjes, de lunch, meeneemsnacks, het diner en dessert. Als je de mooie foto’s ziet, word je enthousiast door alle intense kleuren  en de vele verse ingrediënten. Er staan gerechten in als kippenburgers met paksoi, een groene curry met kerstomaatjes en een rijke ovenschotel met lam, tomaat, citroen en olijven. De toetjes zijn interessant voor zowel de chocoladeliefhebber als voor de fruitliefhebber.

Wanneer je dit kookboek in huis hebt, ga je genieten van heerlijke gerechten die bovendien enorm gezond zijn. Veel kookplezier en smakelijk eten!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Boeken