Boekentip: Quiche & Hartige taart

Wie lust het niet? Een heerlijke quiche of hartige taart! De klassieke quiche Lorraine gevuld met kaas en spekjes kennen we bijna allemaal wel. Heerlijk als avondeten of lunch, maar doet het ook goed bij een high tea of op verjaardagen. Met een quiche maak je iedereen blij. Maar er zijn nog veel meer varianten dan de klassieke Lorraine. In dit boek komen meer dan 30 verschillende taarten voorbij.


Het maken van een quiche of hartige taart is heel eenvoudig. Maak een deegbodem, vul deze met je favoriete ingrediënten en plaats hem in de oven. In dit boek van Marion Flipo vind je genoeg inspiratie en wil je meteen aan de slag.


Klassiekers en Franse streekquiches

Het boek begint met de klassiekers, zoals de quiche prei-nootmuskaat, gerookte zalm-broccoli en roquefort-walnoot-gepocheerde peer. Daarna komen de Franse streekquiches aan bod. Denk hierbij aan taarten gevuld met Normandische appel-camembert en Noord-Franse witlof-maroilles.


Creatief en zoet

Verderop in het boek wordt er ook aandacht besteed aan creatieve taarten. Er is gedacht aan een glutenvrije worteltaart met feta en amandelen. Een quiche met weinig calorieën ‘De slanke kwark’ gevuld met bloemkool, wortel, komkommer en kwark. Maar ook de veganisten kunnen in dit boek een heerlijk recept vinden. De quiche met amandel-, en maismeel gevuld met pompoenpitten,  champignons en tofu bijvoorbeeld, deze is namelijk zonder dierlijke producten gemaakt.

Als laatste komen er drie taarten voor de zoetekauw aan bod. Want misschien denk je er niet snel aan, ook een quiche kun je zoet maken. Maak voor je verjaardag bijvoorbeeld  eens een chocolade-banaan-kokostaart, of een appel- zoute karameltaart of en taart met chocolade-pecannoten. Je gasten zullen blij verrast zijn!


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin