Rabarber weetjes

  • mijn_keukentuintje_rabarber

Rabarber weetjes

Hoewel het officieel een groentesoort is, staat rabarber bekend om zijn zoete smaak. Hierdoor vinden we rabarber vaak terug in jam, gebak en wijn. Reden genoeg dus om met deze groente aan de slag te gaan in je moestuin!

Van rabarber in je moestuin kun je jarenlang plezier hebben en het is een gemakkelijke groente om zelf te kweken. Plant rabarber op vruchtbare grond die goed waterdoorlatend is en veel organische stoffen bevat. Ook tijdens de groei mag je blijven bijmesten.

Rabarber oogsten
Rabarber oogst je het beste voor de (warme) zomer aanbreekt, omdat warmte de groei van rabarber stopt. Zodra je geoogst hebt, is het belangrijk dat je de bladeren van de bladsteel verwijdert. Deze nemen namelijk het vocht op die de wortels nodig hebben om vitaal te blijven.

Koken met rabarber
Handig om te weten is dat de groene stelen over het algemeen wat zuurder van smaak zijn dan de rode stelen. Je kunt rabarber eindeloos combineren met fruitsoorten, zoals in een rarbarberjam met aardbeien of een rabarber-sinaasappel compote. Rabarber doet het ook goed in een lekkere hartige rabarbertaart met worst. Wil je van alle smaken een beetje? Verras dan jezelf of je gasten met een nagerecht waarin de smaken zuur, zoet en bitter met rabarber worden gecombineerd.

Lees meer over rabarber in je moestuin

Deel dit artikel:

Tuin