Zomer in je moestuin

Zomer in je moestuin

In juni zijn de omstandigheden om te werken in je moestuintje ideaal. De warme temperaturen en de vochtige grond stimuleren de groei van je planten.


Vooral gevoelige gewassen, zoals witlof, andijvie en Chinese kool kun je nu prima zaaien. Dat voorkomt dat ze later doorschieten wanneer het wat kouder wordt.

Het mooie weer zorgt ook voor insecten en ongedierte die op je moestuin afkomen. Deze kunnen schadelijk zijn voor je planten. Controleer daarom de gewassen regelmatig op ongedierte of plaats preventief bijvoorbeeld vogelnetten om te voorkomen dat je frambozen weggepikt worden door de vogels.

Droogte
Drogere perioden kunnen ook zorgen voor meeldauw die schadelijk is voor courgettes, komkommers, erwten, pompoenen en koolrapen. Door te zorgen dat de grond vochtig blijft beperk je de eventuele schade. Geef je moestuin dus voldoende water bij warm en droog weer!

Zomertip top 4
  1. Plant basilicum bij de tomaten. Basilicum is goed voor de groei en het aroma van de tomaten.
  2. Oogst zaden als ze volledig rijp zijn, droog ze en bewaar ze in een envelop tot volgend jaar.
  3. Regenachtige zomerdag? Maak (samen met je kinderen) leuke plantenstekers. Je kunt plantenstekers maken van bijvoorbeeld lollystokjes, geknipte kunststof stroken uit een yoghurtpot of van wasknijpers. Kijk eens op Pinterest voor leuke voorbeelden.
  4. Maak ruimte in de diepvries vóór de grote oogst begint.

Deel dit artikel:

Tuin