Smakelijke sauzen

In december eten we graag zware kost en zeker met de feestdagen in zicht serveren we graag lekkere sauzen bij ons eten. Je kunt ze natuurlijk kant- en klaar kopen in de winkel maar veel lekkerder (en vaak gezonder) is ze zelf bereiden met verse producten.


Een lekker stukje vlees, zoals kalkoen, hazenrug, varkenshaas of kipfilet smaakt extra lekker met een cranberriesaus van verse vruchten. En heb je een kaasplankje als nagerecht? Serveer hierbij dan een rode uienchutney met rode port als extra smaakmaker.

Een pastasaus uit pot of blik zal nooit kunnen tippen aan een vegetarische pastasaus met alleen maar verse ingrediënten en kruiden. Ben je van plan tapas op tafel te zetten? Kies dan eens voor een zelfgemaakte saus van geroosterde paprika’s.

Chilisaus kennen we bijvoorbeeld geserveerd bij een loempia maar smaakt ook heerlijk bij kip, gegrilde vis en garnalen. Je maakt chilisaus gemakkelijk zelf met onder andere rode pepers, knoflook en suiker.


Deel dit artikel:

Boeken