Vegan happiness

Ruim zestig recepten en allen helemaal veganistisch. En nee, je hoeft geen vegetariër of veganist te zijn om gerechten uit dit boek heerlijk te vinden. Het boek is volgens schrijfster Jessica Prescott niet alleen bedoelt voor mensen die veganist willen worden of meer plantaardig willen eten. Het boek gaat vooral om goed koken, waarbij de smaak voorop staat!

Het boek begint met uitleg over veganisme. Waarom is dit goed voor onze planeet en hoe is de auteur zelf veganist geworden? De voor haar belangrijke punten noemt ze op. Ze heeft dit boek niet geschreven om mensen over te halen om vegetarisch of veganistisch te worden, maar enkel en alleen om iedereen te laten ervaren hoe heerlijk veganistisch eten kan zijn.


Boodschappenlijst

Na de inleiding komt een hoofdstuk met boodschappenlijst. Ze benoemt welke ingrediënten zij gebruikt om veganistisch te koken. Ook komen er ‘rare ingrediënten’ aan bod. Dit zijn ingrediënten die bijna niemand in huis heeft en waar waarschijnlijk bijna niemand ooit van heeft gehoord, maar waarvan ze overtuigd is dat als je deze eenmaal hebt geproefd, je niet meer zonder kan.


Veganistische recepten

Het boek wordt vervolgens opgedeeld in hoofdstukken van snelle hapjes, zoals nacho’s met zwarte bonen, cashewroom en maissalsa, eén-uursmaaltijden, zoals spinazie-kikkererwtencurry, tot heerlijke bijgerechten als een salade van gegrilde steenvruchten en wilde kruiden. Ook de zoetekauw komt aan zijn trekken, want in het hoofdstuk zoete verleidingen leer je onder andere hoe je veganistische chocolate chip cookies en een peren-karameltaart maakt! De opmaak is zoals ieder kookboek: er wordt benoemd wat je ervoor nodig hebt, hoe je het klaarmaakt en eventuele variaties op het gerecht. Het boek bevat mooie foto’s waardoor je een goed beeld krijgt van de gerechten.


Bestel dit boek

Deel dit artikel:

Tuin