• Plezier van eigen moestuin_G

Boek: Het plezier van een eigen moestuin

Volgens ervaren moestuinier en docent tuinbouw Xavier Mathias levert een eigen moestuin niet alleen een fijne oogst op, maar ook veel plezier. In zijn praktische handboek legt hij stapsgewijs uit hoe je volgens hem het beste een geslaagde biologische moestuin aanlegt en onderhoudt.

Xavier verzamelde eindeloos veel handige tips en prachtige foto’s die zijn boek tot een complete moestuingids maken. In zijn boek begint Xavier bij het begin: wat moet je doen en weten voordat je begint? Hij geeft onder andere tips over de standplaats van je groentesoorten, de verschillende manieren van zaaien of planten en het maken van eigen compost. Je vindt er ook veel algemene basiskennis over botanie, bodemverbetering, onderhoud, oogsten, bewaren en planten vermeerderen.

Het boek is opgedeeld in logische hoofdstukken en bevat een uitgebreid register waardoor je snel de informatie vindt die je nodig hebt. Maar, eigenlijk is het hele boek de moeite waard om eens goed door te bladeren. Xavier geeft namelijk ontzettend veel adviezen voor de teelt, oogst, het bewaren van je oogst en keukentips om zoveel mogelijk uit je eigen verse groenten te halen.

Laat je verbazen over de diversiteit van de natuur zoals minikomkommertjes die eruitzien als watermeloentjes, knalgele bieten in plaats van de klassieke rode of de vergeten groente snijbiet die behalve lekker ook heel mooi is.
Het boek is een complete inspiratiebron voor iedereen die voor eigen gebruik een gevarieerd assortiment gewassen wil telen.
Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek via Bol.com.


Deel dit artikel:

Tuin