Moestuinblog van Geert-Jan: Juichmaand juni

Moestuinblog door Geert-Jan Koning

Geert-Jan heeft een baan als marketeer bij Liander, waarvoor hij dagelijks bezig is met vraagstukken rondom duurzame energie. Moestuinieren is een hobby van hem. In zijn blogs lees je wat hij meemaakt in zijn moestuin en vertelt hij over teeltmethoden en andere praktische onderwerpen.


Juichmaand juni

Wat een héérlijke maand is het toch. Al het noeste werk en al het geduld van de eerste maanden van het jaar worden in deze maand volop beloond. Wat ik al niet heb kunnen oogsten! Sla, andijvie, rode en gele bieten, tuinbonen, spinazie, aardbeien, rabarber, snijbiet, peultjes. Wat een genot!

Droog is ook fijn

Ja ik weet het, het is droog. Erg droog. Ik lees op social media veel berichten van moestuinders over het missen van regen of juist blijde berichten over dat ene buitje dat tóch z’n kostbare vocht liet vallen. Maar dat langdurig droge weer heeft óók een groot voordeel: de zo gevreesde aardappelziekte Phytophthora (letterlijk: plantvernietiger) krijgt weinig tot geen kans! De ziekte wordt immers veroorzaakt door waterschimmels en die hebben nu een probleem :-). Vandaag kon ik niet langer wachten en heb ik de eerste Bildstar-aardappels geoogst. Op 18 maart gepoot en nu exact 3 maanden later heb ik de prachtig rode knollen opgegraven en liggen ze op het bord samen met de eerste kapucijners van dit jaar. Wát een delicatesse weer! De rest van de aardappels mogen nog even doorgroeien, de plantvernietiger is toch in geen velden of wegen te bekennen.


Lees meer blogs van Geert-Jan Koning

Deel dit artikel:

Boeken