Creatief koken met groenten

Verrassende vegetarische recepten voor elk seizoen

Houd je van vegetarisch eten, maar zou je graag meer afwisseling op tafel willen? Dan is dit boek de uitkomst! Creatief koken met groenten staat vol met originele vegetarische gerechten. Schrijfster Bettina Matthaei laat meer dan 25 verschillende groenten uitgebreid aan bod komen; van aardappelen, asperges en aubergine tot venkel, wortel en zoete aardappel.


Alle gerechten staan gesorteerd op alfabetische volgorde. Handig voor als je snel een gerecht wilt opzoeken. Elke groentesoort wordt voorgesteld met een inleiding van 2 pagina’s.  Hierin vind je de geschiedenis van de groente, maar ook een smaakbeschrijving en een korte bereidingswijze voor in de keuken.

Na elke inleiding verwend de schrijver je met verschillende gerechten waarin die specifieke groente de hoofdrol heeft. Zoals courgettelasagne met een vulling van tofoe en roomkaas, broccolicouscous met citroenyoghurt of stamppot van knolraap met gebakken kokosbananen.


Veganistisch en glutenvrij

Ook wanneer je veganistisch of glutenvrij wilt eten, is dit boek een aanrader. Het staat namelijk vol met gerechten die veganistisch, glutenvrij of zelfs beide zijn. Dit is heel handig aangegeven met een symbool en een register achterin het boek.

“Zelfs als je geen voorstander bent van vegetarisch, veganistisch of glutenvrij koken, prikkelt dit boek je om de recepten uit te proberen. De foto’s in het boek zijn namelijk zo mooi dat het water je in de mond loopt!”

Bestel dit boek!

Deel dit artikel:

Boeken