Moestuinblog: Regen, regen, regen

  • moestuinblog regen

Moestuinblog door Geert-Jan Koning

Geert-Jan heeft een baan als marketeer bij Liander, waarvoor hij dagelijks bezig is met vraagstukken rondom duurzame energie. Moestuinieren is een hobby van hem. In zijn blogs lees je wat hij meemaakt in zijn moestuin en vertelt hij over teeltmethoden en andere praktische onderwerpen.


Regen, regen, regen

Een weekend zoals we die nu hebben, is voor een moestuinder niet veel aan. Het is nog vroeg in het jaar, heel veel kun je nog niet doen, en het is gewoon drijfnat. Gelukkig heb ik dan genoeg andere dingen te doen, dus niet geklaagd.

Als je dan niets kunt doen in de tuin, dan is het wel fijn om alvast likkebaardend te fantaseren hoe de eerste groente zal smaken. En dat is zonder twijfel de spinazie die inmiddels geduldig ligt te wachten om te kiemen. En dat is echt de allerlekkerste groente die er bestaat. In het kostelijke boekje ‘De groene overmacht’ van Maarten ‘t Hart steekt ook hij de liefde voor de voorjaarsspinazie niet onder stoelen of banken. Zo schrijft hij er over: “Als kind had ik een hartgrondige afkeer van spinazie. Misschien werd het door mijn moeder te ver doorgekookt. Het deed mij als kind altijd aan drabbige koeienvla denken. Blijkbaar is mijn smaak ingrijpend veranderd. Tegenwoordig vind ik spinazie veruit de lekkerste groente. En najaarsspinazie, zo leert mijn ervaring, heeft toch niet die malse, verrukkelijke smaak van voorjaarsspinazie.”

Hoewel ik niet in alle opzichten een fan ben van Maarten, kan ik hier toch voor 100% met hem mee gaan. Voorjaarsspinazie smelt gewoon op je tong! Nog even geduld, de afgelopen jaren leren dat ik in de tweede helft van april dit groene goud op mijn bordje heb liggen.

Lees meer blogs van Geert-Jan Koning

Deel dit artikel:

Tuin