Boek: Het Winter BBQ-boek

Alleen barbecueën als de zon schijnt? Echt niet! Trek de grill uit de berging, trommel je vrienden op en kook de sterren van de hemel op een vuurtje. Ook in de herfst en winter. Met zijn allen in de kou rond een lekker warm vuurtje is namelijk nóg leuker dan gewoon barbecueën. En barbecueën kan zó lekker zijn. Als je maar weet hoe het moet. Wie kan je dat beter vertellen dan Madame Charlotte? Zij won ze de Gourmand Cookbook Award voor het beste BBQ-boek ter wereld.

Het boek begint met de basics, immers elke goede barbecue begint met een goede voorbereiding. Je krijgt allerhande tips die ervoor zorgen dat er tijdens jouw bbq-feest niks mis kan gaan. Vervolgens worden  de stappen beschreven van het aansteken tot het uitblussen van een barbecue. De inleiding eindigt met ontelbaar veel basisingrediënten en handige keukentools.

Herfst- en winterrecepten
Dit bbq-kookboek bevat een duidelijke verdeling tussen herfst- en winterrecepten. Madame Charlotte begint met smaakvolle herfstrecepten waaronder bruchette met paddenstoelen, karbonades met rode wijn en rozenwater en een warme kaas met noten, honing en druiven. Hierna volgen de winterrecepten zoals koolbladeren gevuld met saffraanrijst, gegrilde makreel met sinaasappel-hazelnootpasta en aubergine met labne en sumak. Alle recepten zijn voorzien van mooie foto’s en een duidelijke bereidingswijze.

Vegetarisch, vlees en vis!
In het boek staan vlees- en visgerechten, maar de vegetarische gerechten hebben de bovenhand. Zowel bij de herfst- als bij de wintergerechten staan drankjes beschreven die passen bij het betreffende seizoen. Om de sfeer tijdens de barbecue helemaal compleet te maken geeft het boek bij elk seizoen een eigen Spotify playlist.

Veel praktische tips
Naast de vele gerechten komen er ook handige tips in het boek voorbij. Op welke manier kun je het eten het beste presenteren? En welke ingrediënten zijn het lekkerst? Madame Charlotte geeft op deze en veel andere praktische vragen antwoord.


Deel dit artikel:

Boeken