Moestuinblog Susan Hermens

  • ah moestuintjes
  • ah moestuintjes verpotten
  • ah moestuintjes verpotten
  • ah moestuintjes verpotten

Moestuinblog door Susan Hermens

Susan Hermens is hoofdredacteur van Mijn Keukentuintje en een echt buitenmens. Ze houdt van alles dat groeit en bloeit: groenten, kruiden, bloemen. Maar ook bijen, vlinders en vogels maken van haar stadstuin een plek om even heerlijk tot rust te komen na een drukke werkdag.


AH moestuinpotjes: De drie geboden

1. Geef je moestuinplantjes de ruimte
De afgelopen tijd kreeg je bij Albert Heijn gratis moestuinpotjes bij je boodschappen. Ben je een aantal weken geleden al begonnen met zaaien dan zijn deze zaadjes inmiddels uitgegroeid tot kleine plantjes en is het tijd om ze iets meer ruimte te geven. Maar zet ze nog niet in je moestuin, want daar is het nog veel te koud voor.


2. Red je moestuinplantjes van de verdrinkingsdood
Het is tijd om je plantjes te verpotten als ze ongeveer 4-5 centimeter groot zijn. De kartonnen moestuinpotjes van Albert Heijn zijn gemaakt van houtvezels, hierdoor is het potje volledig natuurlijk afbreekbaar en kun je de plantjes in het kartonnen bakje overpotten in een grotere pot. Kies voor een pot met gaatjes onderin zodat je planten niet kunnen verdrinken of gaan rotten als je ze een keer te veel water geeft. Voeg biologische moestuinaarde toe om de grotere pot op te vullen.


3. Laat je moestuinplantjes niet in de kou staan
Voordat je de plantjes medio mei in je moestuin of balkonbak zet, is het belangrijk dat je ze eerst een paar dagen laat afharden. Dit wil zeggen dat je de plantjes buiten de tijd geeft om te wennen aan weersinvloeden, zoals wind, zon en regen. Je zet de plantjes gedurende een paar dagen overdag buiten en ‘s avonds weer binnen. Na ongeveer 5 dagen kun je ze volledig buiten een plekje geven.

Lees meer over het kweken, oogsten en bereiden van je moestuinplantjes

Op onze website lees je per groenten, fruit en kruidenplant precies hoe je ze het beste kunt kweken, oogsten en bereiden. Over elk Albert Heijn-moestuinplantje hebben we een aparte pagina:

Andijvie
Augurk
Basilicum
Broccoli
Cherrytomaat
Courgette
Doperwt
Komkommer
Peterselie
Radijs
Rucola
Rode biet
Sla
Sperzieboon
Spinazie
Tijm
Tuinkers
Venkel
Watermeloen
Wortel

Deel dit artikel:

Tuin